Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΕΚΑ: Υπέρ των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515
Η στάση του ΣΕΒ στη χθεσινή συνάντηση με την ΓΣΕΕ για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας και οι δηλώσεις του προέδρου του ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με λιγότερο από 500 ευρώ να δουλεύουμε 3 ώρες χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία και ότι δεν χρειάζεται πλέον η........ συλλογική σύμβαση, δείχνουν με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο της επιδιώξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων. Αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το αδίστακτο αντεργατικό τους πρόσωπο προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Έχοντας την στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και τις πλάτες τις πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ η οποία κινείτε στην πολιτική του συμβιβασμού και της υποταγής στα εργοδοτικά συμφέροντα, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να ζητάνε μαζί με τον ΣΕΒ από την κυβέρνηση να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τον ανταγωνισμό και την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, επιχειρούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν μέτρα και πολιτική κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να μην δώσουν καμία εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Με τον αγώνα τους και την οργάνωση τους σε κάθε χώρο δουλειάς να αλλάξουν τους συσχετισμούς στα συνδικάτα, να δυναμώσουν την δύναμη τους και τη μαζικότητα τους, να ξεπαστρέψει τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Να δυναμώσουν τον αγώνα τους και την ενότητα τους σε ταξικές βάσεις μέχρι και την ανατροπή τη αντιλαϊκής πολιτικής και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Να μην δεχτούν να γίνουν σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Τους καλούμε να διεκδικήσουμε:

Την υπογραφή της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε και κλαδικών συμβάσεων που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Την κατάργηση των νόμων που αφορούν τον ΟΜΕΔ και τις ενώσεις προσώπων.

Την καθολική ισχύει και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ