Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριανταφύλλου Μαρία και Λάρισας Γελαλής Δημήτρης κοντά στους αγρότες

Μαρία Τριανταφύλλου 
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 
Γραφείο: Λ. Δεληγιώργη 1 και πλ. Μπότσαρη 
Τηλ: 26310-29266 
Φαξ: 2631029266 
Site: mariatriantafyllou.blogspot.com 
27 Απριλίου 2013 
Γίνεται πλέον φανερό, ότι η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού, αγωνιά να παρουσιάζει μια πλασματική εικόνα της ανάπτυξης του τόπου. Έτσι με «θερμές» χειραψίες μπροστά από τα αμαρτωλά μεγάλα έργα προσπαθεί να πείσει το κομματικό της ακροατήριο για την επικείμενη ανάπτυξη και νέες θέσεις
εργασίας, την ίδια στιγμή, που οι υπουργοί της κρυμμένοι από το λαό και τα πραγματικά του προβλήματα, επιχειρούν να χαρίσουν και την τελευταία........
δυνατότητα για διέξοδο της χώρας από την κρίση στις δυνάμεις της αγοράς. 
Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση ακολουθώντας την γνωστή πια μέθοδο του κατεπείγοντος, προωθεί, χωρίς καμία ουσιαστική διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους κοινωνικούς ετέρους, νέο πολυνομοσχέδιο στην κατεύθυνση των μνημονιακών δεσμεύσεών της και όχι μόνο. 
Αγρότες από την Ελλάδα πήραν μια πρώτη γεύση από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση το διάλογο. Αφού ενθαρρύνθηκαν στο παρελθόν, και από στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, να στραφούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, επενδύοντας τις όποιες οικονομίες τους και με ακριβό τραπεζικό δανεισμό, σήμερα, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις νέες καταστροφικές προτάσεις, που προσπαθεί να περάσει μέσα από τον πολυνόμο η κυβέρνηση. Ο υπουργός περιβάλλοντος δεν δεσμεύτηκε αλλά όπως όλα δείχνουν τους απειλεί με μια ειδική εισφορά ύψους έως και 42% επί του κύκλου εργασιών τους, με περικοπή των εγγυημένων τιμών πώλησης του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος και με μεγάλη αύξηση της φορολογικής τους επιβάρυνσης διαλύοντας ουσιαστικά τις σχετικές συμφωνίες με τη ΔΕΗ. 
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στήριξαν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών έξω από το ΥΠΕΚΑ. Όταν η συντονιστική επιτροπή των αγροτών ζήτησε να συναντηθεί με τον υπηρεσιακό υπουργό, αυτός απαίτησε οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Τριανταφύλλου Μαρία και Λάρισας Γελαλής Δημήτρης, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εκεί να μην παρακολουθήσουν τη συνάντηση. 

Οι δύο βουλευτές κατήγγειλαν αυτή την πρακτική και παρέμειναν στο χώρο του ΥΠΕΚΑ μαζί με τους αγρότες μέχρι το τέλος της χθεσινής κινητοποίησης. 

Αυτός λοιπόν είναι ο «μοντέρνος» τρόπος που η κυβέρνηση Σαμαρά αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία και τον διάλογο: Χάσιμο χρόνου. 

Η κυβέρνηση καλεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων την αντιπολίτευση να πάρει θέση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για ένα πολυνομοσχέδιο, που έρχεται να νομιμοποιήσει, ό, τι πιο επιθετικό προκύπτει από το μνημόνιο για τους μικροεπαγγελματίες, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους αγρότες. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλεί το λαό την Κυριακή των Βαΐων να καταδικάσει για άλλη μια φορά με κάθε δημοκρατικό τρόπο αυτούς, που καταδικάζουν τη Δημοκρατία και το μέλλον της χώρας μας. 

Μαρία Τριανταφύλλου 
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας 

Γελαλής Δημήτρης 
Βουλευτής Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ