Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

EΝΩΣΗ IΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ AΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


EΝΩΣΗ IΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
NΟΜΟΥ AΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ   (Ε.Ι.Ν.Ν.Α.Α.)
Παρά την προπαγανδιζόμενη αναβάθμιση του ΕΣΥ στο νομό αυτό που καθημερινά βιώνουν οι ασθενείς κι εμείς, ως εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, είναι μια συνεχής υποβάθμιση. Το τελευταίο επεισόδιο δείχνει πλέον ότι δεν υπάρχει όριο στο μέχρι που αφήνουν να φτάσουν τα πράγματα οι Διοικήσεις των νοσοκομείων και το Υπουργείο, αφού πλέον το Γ.Ν. Μεσολογγίου μένει χωρίς......
μικροβιολογική κάλυψη στις εφημερίες για αρκετές ήμερες του μήνα. Μετά την έλλειψη αναισθησιολογικής κάλυψης για αρκετές μέρες του μήνα, την έλλειψη αντιδραστηρίων και υλικών, την έλλειψη φιλμ για την εκτύπωση των ακτινογραφιών προστέθηκε η εφημέρευση του Γ.Ν. Μεσολογγίου χωρίς στοιχειώδεις εργαστηριακές εξετάσεις λόγω αδυναμίας των δυο εφημερευόντων ιατρών να καλύψουν ολόκληρο το μήνα, αφού υπάρχει λήξη της σύμβασης επικουρικού από το Δεκέμβρη χωρίς να αντικατασταθεί και γνωστή συνταξιοδότηση άλλης ιατρού, για την οποία επίσης δεν έχει ληφθεί μέριμνα αντικατάστασης.
Η κάλυψη με εργαστηριακά της εφημερίας του Γ.Ν. Μεσολογγίου σημαίνει:
Α) επικίνδυνη εφημερία για όλες τις ειδικότητες αφού υποβιβάζεται σε ΚΥ
Β) ταλαιπωρία για ασθενείς, φόρτο για ΕΚΑΒ, αφού επί υποψίας σοβαρής νόσου χρειάζεται διακομιδή, ενώ θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο Γ.Ν. Μεσολογγίου
Γ) επιπλέον φόρτο για το Γ.Ν. Αγρινίου, αφού ασθενείς και εξετάσεις φορτώνονται πλέον σε αυτό
Είναι σαφές ότι εφημερία χωρίς εργαστηριακή υποστήριξη δεν δύναται να υπάρξει.
Καλούμε τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και το Υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση διευθέτηση των διορισμών που εκκρεμούν και ως τότε την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό με την επείγουσα προκήρυξη δυο επικουρικών θέσεων. Ημίμετρα μετακινήσεων ως λύση επιβεβαιώνουν απλώς την πρόθεση υποβάθμισης σε ΚΥ του ΓΝΜ στο βαθμό που δεν προχωράνε οι διορισμοί.
Ενημερώνουμε ότι συνάδελφοι που βρέθηκαν στη δύσκολη κατάσταση να εφημερεύουν χωρίς εργαστηριακή κάλυψη έχουν ήδη ενημερώσει τον Εισαγγελέα.
Ενημερώνουμε επίσης ότι σε γενική συνέλευση θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες, για την διασφάλισης ασφαλούς εφημέρευσης.
                                  Το ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Ν.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ