Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κόβουν βελανιδιές και ξαφνικά ξεφυτρώνουν ελιές στο δάσος

Τo Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου είναι το ανεκτίμητο δώρο της φύσης για την περιοχή μας, το μοναδικό στο κόσμο και ένα σπάνιο οικοσύστημα, πηγή ομορφιάς για το τόπο μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι καταπατητές στα χωριά Στρογγυλοβούνι, Πηγάδια, κ.α. εκχερσώνουν τις αιωνόβιες βελανιδιές και ξαφνικά ξεφυτρώνουν από το πουθενά μέσα στο Βελανιδοδάσος ελαιώνες και ιδιοκτησίες, πολλές από τις οποίες μέσα σε μια νύχτα μεγαλώνουν κατά δεκάδες στρέμματα.....
Οι καταπατητές με θράσος και εκμεταλλευόμενοι την ανοχή πιθανόν των δασικών και άλλων υπηρεσιών ξεχερσώνουν το μοναδικό Βελανιδοδάσος και φυτεύουν ελιές, εκεί που μέχρι χθες ήταν δάσος. Το μοναδικό Βελανιδοδάσος είναι ένα οικοσύστημα που οφείλουμε να το προστατέψουμε σαν κόρη οφθαλμού.
Δυστυχώς οι καταπατήσεις και οι εκχερσώσεις του δάσους συνεχίζονται, με την ανοχή και την αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών.
Εκχέρσωση και η καταπάτηση του δάσους συγκεντρώνει όλα χαρακτηριστικά ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος. Κάποιοι έχουν ευθύνες γι αυτά. Κάποιοι δεν σέβονται τους νόμους. Κάποιοι δεν κάνουν τους ελέγχους. Θα κλείσουμε τα μάτια;
Είναι δυνατόν οι αρχές να μην γνωρίζουν αυτό το όργιο της παρανομίας;
Εδώ και τώρα να παρέμβουν οι αρχές για να σταματήσουν τους κάθε είδους καταπατητές και κερδοσκόπους που οργιάζουν..
xiromeronews / απο το http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ