Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εκδήλωση για την 187η επέτειο για την ιστορική έξοδο του Μεσολογγίου την Κυριακή 14 Απριλίου στο Περιστέρι Αττικής


ΕΝΩΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «Η ΕΞΟΔΟΣ» 
Αγίου Βασιλείου 192 – Περιστέρι – 121 37 
Περιστέρι 16 Απριλίου 2013 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με ευλάβεια ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την 187η επέτειο για την ιστορική έξοδο του Μεσολογγίου την Κυριακή 14 Απριλίου στο Περιστέρι Αττικής. Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. 
Η εκδήλωση άρχισε με Δοξολογία στις 18.15 χοροστατώντας του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου Κ.Κ. Χρυσόστομου. Μετά το πέρας της δοξολογίας τον πανηγυρικό εκφώνησε ο κ. Γιώργος Αντύπας αντιστράτηγος ε.α. 
Ακολούθησε Χαιρετισμός του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, του αντιπεριφεριάρχη Δυτικού Τομέα κ. Κώστα Παπαντωνίου, του προέδρου της Ένωσης Χρήστου Χούτα και του Μητροπολίτη Περιστερίου Κ.Κ. Χρυσόστομου. Στη συνέχεια ακολούθησε πομπή με τη μουσική μπάντα του Δήμου, τα χορευτικά συγκροτήματα, τους επισήμους και το πλήθος του κόσμου, στο άγαλμα του Κωστή Παλαμά, όπου έγιναν και οι καταθέσεις στεφάνων. 

Στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος περιστερίου: Ανδρέας Παχατουρίδης, ο εκπρόσωπος Δημάρχου Μεσολογγίου: Κώστας Καρκανιάς, για την περιφέρεια Δυτικού Τομέα: ο Αντιπερ/χης Κώστας Παπαντωνίου, για την Ένωση Αιτ/νων Περιστερίου «η Έξοδος»: ο πρόεδρος, Χρήστος Χούτας, για το Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής: ο πρόεδρος, Γεώργιος Αντύπας, για την αδελφότητα Απογόνων Εξοδιτών:.... η πρόεδρος, Ελένη Χολέβα, για την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρία: ο πρόεδρος, Παναγιώτης Κοντός, για το Σύλλογο Αστακιωτών : η Αντιπρόεδρος, Ρούλα Καϋμενάκη, για το Σύλλογο Εργαζομένων Αιτ/νων ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ, ο προεδρος, Παναγιώτης Στάθης, για το Σύλλογο Καψωράχης: ο πρόεδρος, Κώστας Κουμπουλής, για το Σύλλογο Εργαζομένων Αιτ/νων ΗΛΠΑΠ: ο πρόεδρος, Γιάννης Φράγκος, για την Ένωση Ποντίων Περιστερίου: η πρόεδρος, Μαρία Τζαβάρα, για το Σύλλογο Αρκάδων Περιστερίου: ο πρόεδρος, Δημήτρης Λύτρας, για τους Έφεδρους Αξιωματικούς Δυτικής Αττικής: ο Έφεδρος Ταγματάρχης, Νίκος Ζευκίλης και για την Ελληνική Αυλαία – Δίκη Κωλοκοτρώνη: ο κ. Αντώνης Ξεπαπαδάκος. Ακολούθησε προσκλητήριο Πεσόντων, ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος. 

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Μαργαρίτα Δημητριάδη. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην Πλατεία του Ισορροπιστή Περιστερίου, με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα τα οποία έδωσαν το δικό τους στίγμα στην εκδήλωση . Τα χορευτικά που συμμετείχαν ήταν: 

1. Σύλλογος Ελληνικιωτών Μεσολογγίου 
2. Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΟΙ Κρήτες» 
3. Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου 
4. Ένωση Ποντίων Περιστερίου 
5. Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών «Μάσκα» . 

Τα χορευτικά συγκροτήματα συντόνισε ο υπεύθυνος της Ένωσης, κ. Παρασκευάς Τόμπρος. 

Εκ μέρους του Δ.Σ. ένα μεγάλο ευχαριστώ στα χορευτικά συγκροτήματα και τους χοροδιδάσκαλους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και την υπέροχη παρουσία τους. 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Μαίρη Τσιώτα και Παναγιώτης Λύκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ιωάννα Πανταλάκη, η πολιτευτής Ν.Δ. κ. Μπρούμα- Νικολάρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου Κώστας Γκούντας, ο πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων «Παπαχαραλάμπους» Θεόδωρος Παπαχαραλάμπους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων «Γέρακα» Δημήτρης Σκαλτσής και η ταμίας Παναγιώτα Κωστάκη. 

Επίσης το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στη 187η εκδήλωση της Ιστορικής Επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου. 

Με τιμή Ο Πρόεδρος 

Χρήστος Χούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ