Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μέσω ΑΚΕΛ, εντείνεται στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για παραμονή στο ευρώ

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Mε ενθουσιασμό υποδέχτηκε η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση της ΚΕ. του ΑΚΕΛ περί συντεταγμένης εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, το μνημόνιο και την εγκατάλειψη της δανειακής σύμβασης. “Ιστορική” χαρακτηρίζεται η σχετική απόφαση στο κείμενο που αναρτήθηκε στο iskra που.... ως γνωστόν απηχεί τις απόψεις της αριστερής πτέρυγας της Κουμουνδούρου.
Η απόφαση αναμένεται να εντείνει τη σχετική συζήτηση που εδώ και καιρό έχει ανοίξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει μάλιστα του ιδρυτικού του συνεδρίου τον Ιούλιο. 
“Η παρούσα απόφαση της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όχι μόνο σημαντική αλλά, ίσως, και ιστορική” λέει το κείμενο στο iskra. 
Αφού σημειώσει ότι η απόφαση ΄”έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το κόμμα αυτό, μάλλον, έχει αρχίσει να εγκαταλείπει την πολιτική της νεοφιλελεύθερης φιλο-ΕΕ διαχείρισης των προηγούμενων χρόνων και να ακολουθεί μια νέα ριζοσπαστική τροχιά” λέει ότι “Το ΑΚΕΛ είναι, ίσως, το πρώτο αριστερό κόμμα σε χώρα-μέλος της ευρωζώνης και το οποίο έχει κυβερνητική προοπτική, που θέτει ευθέως σε αμφισβήτηση το ευρώ και την παρουσία της χώρας του στην ευρωζώνη” και “θέτει σε αμφισβήτηση όχι μόνο το Μνημόνιο αλλά υπογραμμίζει ευθέως και σωστά, ότι η λύση βρίσκεται «εκτός της δανειακής Σύμβασης με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)”
Η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ έχει προτείνει έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη, ως εναλλακτική διέξοδο από το μνημόνιο με την τρόικα, και τη πραγματοποίηση σχετικού δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, πως η παραμονή στο μνημόνιο «θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο Κυπριακό όσο και στα θέματα διαχείρισης του φυσικού αερίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ