Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Βόμβα: Απολύονται και μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι!

Αποκάλυψη-βόμβα από τον “Τύπο της Κυριακής”, που θέτει ζήτημα κατάργησης στην πράξη της πρόνοιας του ισχύοντος Συντάγματος της χώρας περί της προστασίας της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς… διασθαλτικές ερμηνείες, με τη δημοσίευση αποσπάσματος από την ......πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για απολύσεις υπαλλήλων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τη σχετική παράγραφο, “εργαζόμενοι που θα περιληφθούν στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα, θα προέλθουν από αυτούς που απασχολούνται στη γενική κυβέρνηση (εξαιρούνται 16 κρατικές επιχειρήσεις) με μόνιμη σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και όσους δεν θα έχουν δυνατότητα να θεμελιώσουν δικαίωμα πρόωρης σύνταξης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Υποχρεωτική αποχώρηση σημαίνει ότι ο εργαζόμενος εγκαταλείπει το δημόσιο σε μη εθελοντική βάση”.

Από την παραπάνω παράγραφο προκύπτει μείζον θέμα, και φυσικά ερωτηματικά: Ποιοί είναι οι 16 κρατικές επιχειρήσεις που εξαιρούνται των υποχρεωτικών απολύσεων; Και φυσικά, δημιουργείται θέμα με τη διατύπωση περί “αποχωρήσεων προς τον ιδιωτικό τομέα”, από τη στιγμή που είναι περίπου βέβαιο ότι με την ανεργία στα ύψη στην ιδιωτική οικονομία, και τις επιχειρήσεις να αδυνατούν να σταθούν στα πόδια τους, οι αποχωρήσεις γίνονται προς τις… λίστες ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ