Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ευρεία σύσκεψη σήμερα στο Μεσολόγγι για ΓΟΕΒ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ        Πάτρα, 18-4-2013
Αλλαγές στη λειτουργία ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ με στόχο τη βέλτιστη άρδευση των αγροτικών περιοχών

Τα λειτουργικά προβλήματα του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ), αλλά και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που.......
 πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στο Μεσολόγγι, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα και τη συμμετοχή του
Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νίας Βασίλη Αντωνόπουλου, του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας, Νίκου Σολδάτου, εκπροσώπων των Δήμων Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ξηρομέρου, Περιφερειακών Συμβούλων, καθώς και Προέδρων και εκπροσώπων των 13 ΤΟΕΒ του Νομού. 
Ύστερα από διεξοδική συζήτηση, προέκυψε ότι το συνολικό χρέος των ΤΟΕΒ προς τον ΓΟΕΒ ανέρχεται στο ποσό του 1,835 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών του ΓΟΕΒ δεν ξεπερνά το ποσό του 1,765 εκατ. ευρώ. 

Διαπιστώθηκε, επίσης, δυστοκία στην είσπραξη των χρεών των αγροτών προς τους ΤΟΕΒ, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία, ποσοστό μικρότερο του 50% είναι συνεπές προς τις υποχρεώσεις του και αναζητήθηκαν πιθανοί τρόποι είσπραξης των προαναφερομένων οφειλών. 

Στην παρέμβασή του, ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το σύνολο των προβλημάτων που έχουν προκύψει και τους προτεινόμενους τρόπους είσπραξης των οφειλομένων, ώστε να παρθούν, κεντρικά, οι οριστικές αποφάσεις. Δεσμεύτηκε, επίσης, να εξεταστεί η πιθανότητα χρηματοδότησης εκτάκτων, αναγκαίων, εργασιών στις διώρυγες Δ20 & Δ28, ώστε να εξελιχθεί ομαλά η επικείμενη αρδευτική περίοδος. 

Ζήτησε, τέλος, από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προτείνουν, άμεσα, εκπροσώπους, ώστε να συγκροτηθεί, το συντομότερο δυνατό, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας. 

«Είμαστε πολύ κοντά στην ανακοίνωση κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την απαραίτητη και αναγκαία αναμόρφωση της λειτουργίας των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ, με κύριο και πρωταρχικό μέλημά μας την ομαλή και απρόσκοπτη άρδευση των αγροτικών περιοχών», κατέληξε ο κ. Αγγελάκας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ