Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Βίτσας: Τέταρτο μνημονιακό έγκλημα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, κατά την ομιλία σε περιφερειακή κομματική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη.
“Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε το τέταρτο μνημονιακό έγκλημα με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και για άλλη μια φορά εκδηλώθηκε μια κοινοβουλευτική εκτροπή. Σε μία συνεδρίαση της Βουλής, με ένα άρθρο η κυβέρνηση πέρασε όλες τις επιταγές της Τρόϊκας”, επισήμανε ο συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, Δημήτρης Βίτσας, κατά την ομιλία του...........  σε περιφερειακή κομματική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος από την Κεντρική Μακεδονία.
Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στα βασικά θέματα που έθεσε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ και σημείωσε: “Πρώτον, το παράδειγμα της Κύπρου μας έδειξε πως μια κυβέρνηση, σαν του Αναστασιάδη, που ακολουθεί το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, δεν μπορεί να διαχειριστεί το “όχι” του κυπριακού λαού. 

Δεύτερον, ότι όταν πας σε μια σύγκρουση πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος, και προγραμματικά και σε επίπεδο διεθνών συνεργασιών. Τρίτον, μια αριστερή διακυβέρνηση δεν πρέπει να βάλει ως καθήκον στον εαυτό της ή να νομίζει ότι μπορεί να διαχειριστεί τον νεοφιλελευθερισμό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μας έδωσε την ευκαιρία να πούμε ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μια κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει, οποιαδήποτε πίεση ή εκβιασμό δεχτεί, γιατί, ακριβώς, η βάση της δικής μας πολιτικής είναι ότι με λιτότητα, είτε με Μνημόνιο ή χωρίς Μνημόνιο, είτε με οποιοδήποτε νόμισμα, δεν μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση υπέρ της κοινωνίας. Χρειάζεται να δουλέψουμε και σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο, ώστε να διογκώνεται ένα πλατύ μαχητικό ρεύμα ανατροπής. Και στα επιμέρους, όπως είναι το ζήτημα του νερού για τη Θεσσαλονίκη, ή του χρυσού για τη Χαλκιδική, αλλά με κατανόηση από τη δική μας τη μεριά και από τη μεριά του λαού ότι επιμέρους λύσεις δεν υπάρχουν. Ότι πρέπει να γίνει μια συνολική ανατροπή, που σημαίνει και ανατροπή της κυβέρνησης”.

Σχετικά με την πορεία προς το επικείμενο συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, είπε ότι θέλουν να είναι το πιο πλατύ και δημοκρατικό συνέδριο, το πιο ανοιχτό στην κοινωνία και, συγχρόνως, οι αποφάσεις του να είναι η συμφωνία που προτείνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στον λαό για να πάρει την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ