Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
1η ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Απρίλη  7:00μ.μ. στο Ε.Κ.Α. Μαθαίνουμε, διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε από τους αιματηρούς αγώνες της τάξης μας.
Τιμάμε και μαθαίνουμε τους αγώνες  χιλιάδων εργατών σ’ όλο τον κόσμο που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα από το 1886 στο Σικάγο, το 1944 στην Καισαριανή μέχρι και σήμερα για τα δίκαια της τάξης μας, την κατάκτηση της.......
8ωρης εργασίας και όλων των κοινωνικών κατακτήσεων.
Η 1η Μάη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, όπως θέλουν να την καθιερώσουν το πολιτικό σύστημα , οι εργοδότες και τα αστικά Μ.Μ.Ε.
Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ και σαν απεργία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζεται από τους  εργαζόμενους  και τα ταξικά συνδικάτα, γιατί είναι μέρα τιμής και πάλης  ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το τσάκισμα του καπιταλισμού.
Η ανεργία που την παράγει και την αναπαράγει αυτό το σύστημα που ζούμε σήμερα έχει πολλαπλασιαστεί με την οικονομική κρίση του καπιταλισμού, με ποσοστά που φτάνουν στο 60% στους νέους  μέχρι 25 χρονών και τη χρησιμοποιούν,  για να χτυπήσουν παραπέρα την εργατική τάξη και πιο ειδικά αυτό το κομμάτι της νέας γενιάς που θέλουν  να είναι με την πλάτη στον τοίχο. Της κόβουν κάθε δικαίωμα να κάνει σχέδια για το μέλλον και τη ζωή της .
Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, δημιουργούν συνθήκες γαλέρα για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα . Αυτοί που θα βρίσκουν δουλειά  θα θεωρούνται τυχεροί και θα δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια  με προγράμματα  μέσω Ο.Α.Ε.Δ. Οι εργοδότες δε θα πληρώνουν φράγκο για μεροκάματα γιατί θα τους επιδοτεί ο Ο.Α.Ε.Δ. μέσω ΕΣΠΑ , λεφτά δηλαδή που είναι δικά μας , που τα έχουμε πληρώσει με φόρους.
Οι κυβερνήσεις με εντολή των βιομηχάνων , εφοπλιστών και συνολικά των μονοπωλιακών ομίλων έχουν φτιάξει προγράμματα  δια βίου μάθησης, όπως τα ονομάζουν, γιατί θέλουν να είσαι φτηνός εργάτης για πάντα , να δουλεύεις με 300€ .
Νέε, νέα, εργαζόμενε, -η, άνεργε-η , δεν είσαι μόνο σουΟργανώσου στο σωματείο σου, εκεί βρίσκεται η δύναμή σου . Να γίνει  πράξη το σύνθημα : « Ένας για όλους κι όλοι για έναν». Η επίθεση που δέχεσαι  συνολικά στη ζωή σου  δεν αφορά μόνο εσένα, αφορά όλους μας και έτσι πρέπει να απαντήσουμε , να βάλλουμε φρένο στην βαρβαρότητα και να ρίξουμε τις βάσεις για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Μια λύση υπάρχει, ο κοινός αγώνας και δράση  με τους εργάτες , τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία από τα λαϊκά στρώματα , τους μικρομεσαίους επαγγελματίες ενάντια στη φτώχεια , την ανεργία , την εξαθλίωση και το σύστημα που τα παράγει.
Εργάτη νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί , σου κήρυξαν τον πόλεμο , πολέμα τους και συ.
Δούλοι του 21ου αιώνα ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, μέρα πάλης και αγώνα των εργατών όλου του κόσμου.  ΟΛΟΙ στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ε.ΚΑ. και τα σωματεία μέλη του.
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ ώρα 7:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο   ---    Ε.Κ.Α.     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ