Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΟΛΜΕ

Ρ.Α.Σ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ 

«Βγήκαμε» από τις τοπικές στάχτες και τις σκουριές των Μνημονίων
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 23ης Απριλίου 2013, μας έβγαλε από τις λάσπες και τις σκουριές των μνημονίων πιο δυνατούς, μας έδωσε κουράγιο να συνεχίσουμε και στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ να υπερασπιστούμε τους διαχρονικούς αγώνες του κλάδου και τις αγωνίες των συνάδελφων του δημόσιου σχολείου.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους αυτούς τους.....
συναδέλφους / σσες που αντιστάθηκαν στις δόλιες «σειρήνες» κάθε λογής και μας στήριξαν και εξέλεξαν αντιπρόσωπο από την αγωνιστική πτέρυγα του κλάδου για να μεταφέρει στο 16ο συνέδριο χωρίς περιστροφές και εξαρτήσεις, εκτός των συνολικότερων προβλημάτων που έχουμε ως κλάδος και τα ιδιαίτερα εκπαιδευτικά ζητήματα της περιοχής της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, όπως καταργήσεις σχολείων, περιοχές μετάθεσης, ΤΕΕ, σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» στο νομό, σχέση αυτοδιοίκησης και σχολείων, χρηματοδότηση, ΣΔΙΤ κ.λ.π.
Οι συνάδελφοι που μας ψήφισαν ξεπέρασαν την τρομοκράτηση των ημερών από τα διάφορα παπαγαλάκια καθώς αφενός μαύρισαν τις «σκουριές» της ΟΛΜΕ αφετέρου δε ακολούθησαν το δύσκολο δρόμο της ανυπακοής και τη ΡΑΣ καθηγητών.
Και σε αυτές τις εκλογές μερικοί όψιμοι παράγοντες, ίσως λόγω κεκτημένης ταχύτητας, νόμισαν ότι ήρθε το τέλος της ανυπότακτης και αδέσμευτης φωνής του κλάδου και ότι οι αλυσίδες που μας φόρεσαν θα μας εμπόδιζαν να πούμε την αλήθεια στους συναδέλφους. Μάταια όμως γιατί άλλη άποψη είχαν οι μάχιμοι συνάδελφοι. Το αποτέλεσμα είναι αποστομωτικό έχει τη σημειολογία του! Είμαστε υπερήφανοι διότι συμβάλαμε με τις μικρές μας δυνάμεις στο αποτέλεσμα όπου από τους 9 συνέδρους οι 6 να συγκαταλεγόμαστε στο αντιμνημονιακό «κορμό» του συνεδρίου. Προκύπτει η ανάγκη και οι συνάδελφοί μας απαιτούν της σύνθεσης και της κοινής δράσης σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε. 
Οι «βουρκωμένες» μέρες των μνημονίων επισκίασαν όντως τις εκλογές για την αντιπροσώπευση των συναδέλφων της Β’ ΕΛΜΕ στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Ήταν βασικά και η αιτία της αποκαθήλωσης και μάλιστα με τον ποιο οδυνηρό τρόπο όλων αυτών που τα προηγούμενα  χρόνια έβαζαν το ακάνθινο στεφάνι στους εκπαιδευτικούς και τσαλαπάτησαν κάθε συνάδελφο που ήταν αντίθετος με το σύστημα που αυτοί υπηρετούν.
Διασώθηκαν όμως ορισμένοι θύλακες του μνημονικού «ύστερου» διότι οι συνάδελφοι που τους ψήφισαν ίσως να μην έχουν κατανοήσει το βάθος της κατάρρευσης της ελληνικής κοινωνίας που έχουν συμφωνήσει ο πολιτικοί προϊστάμενοι της ηγεσίας των παρατάξεων που στήριξαν και ίσως να θεωρούν ότι μόνο αυτοί θα σωθούν! Απατώνται όμως πλάνης οικτρά!    
Αλήθεια οι συνάδελφοί μας που στηρίζουν ακόμα τις πολιτικές των μνημονίων και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου που οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ βάζουν πλάτη, σε τι προσβλέπουν μήπως σε περεταίρω μείωση του μισθού τους και στη κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς τους στο δημόσιο σχολείο;

Και τώρα μια πρόταση για τη ΔΑΚΕ. Συμφωνείτε με το κ. Σαμαρά. Είστε όμως και δημόσιοι υπάλληλοι. Λαμπρά! Κάντε πράξη τα πιστεύω της κυβέρνησής σας, που στηρίζετε και ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ. Δώστε εσείς το παράδειγμα, που είστε νεοδημοκράτες να μειωθεί ο δημόσιος τομέας. Όξω από το Δημόσιο. Αφού παραιτηθεί και το τελευταίο στέλεχος της ΔΑΚΕ από μόνιμος, ελάτε να συζητήσουμε ξανά. Αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλιώς είστε υποκριτές. Γιατί θέλετε να απολυθούν υπάλληλοι αλλά οι «άλλοι» όχι εσείς, που, όπως και να το δεις, είστε περισσότερο υπεύθυνοι για την κατάσταση, αφού τον ψηφίζετε. Είδατε τι όμορφα γυρνά μπούμερανγκ η προπαγάνδα, φιλελεύθεροι πολίτες μας;

Τα σπίτια μας δεν θα τα «πάρουν» οι κουμουνιστές που φοβόσαστε αλλά οι σύντροφοί σας του «λαϊκού κόμματος» του 4ου Raix!!

Εμείς ως ΡΑΣ δεν υποσχόμαστε αλλά δεσμευόμαστε ότι στο 16 συνέδριο της ΟΛΜΕ θα ασκήσουμε όλη μας την επιρροή μας στους συνέδρους του δικτύου των Παρεμβάσεων, στους ανεξάρτητους συναδέλφους μας και στους συνέδρους της αριστεράς όλων των αποχρώσεων να μην περάσει καμία αντιεκπαιδευτική-αντιδραστική θέση αλλά να προκύψει ένα αντιμνημονιακό αγωνιστικό πολιτικό πόρισμα και ένα νέο αγωνιστικό προεδρείο που να μην φοβάται να στρίβει αριστερά και να μην βάζει πλάτη σε κάθε κυβερνητική εκδοχή.
Με αυτή τα λόγια ευχόμαστε τούτη η λαμπρή να είναι η τελευταία σε καθεστώς κατοχής!

Με αυτή τα λόγια ευχόμαστε τούτη η λαμπρή να είναι η τελευταία σε καθεστώς κατοχής!

Αγρίνιο 25 Απριλίου 2013
Από τη ΡΑΣ

Υ.Γ. Τα αποτελέσματατων εκλογών της Β’ ΕΛΜΕ-Αναλυτικά


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ