Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Φτιάχνουν νέα stage με μισθό 490 ευρώ – Νέες στρατιές “ημέτερων” με μισθούς πείνας

Μπορεί να υπήρξε σκληρή ενδοκυβερνητική διαμάχη με τοΠΑΣΟΚ να πιέζει έντονα ώστε να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιοη διάταξη για την πρόσληψη ανέργων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ωστόσο προέκυψε και πολιτικό θέμα με κατηγορίες για προσλήψεις ημετέρων, επαναφοράς του καθεστώτος των stage, αλλά και άνοιγμα κερκόπορτας για τη μείωση του κατώτατου μισθού σε επίπεδα κάτω από τα 500 ευρώ.

Η διάταξη προβλέπει μισθούς έως 490 ευρώ. Για όσους σπεύδουν να μιλήσουν για προσπάθεια μείωσης του κατώτατου μισθού από την πλευρά του......
ΠΑΣΟΚ δίδεται η απάντηση πως πρόκειται απλά για τον θεσμοθετημένο μισθό για νέους έως 25 ετών χωρίς τις ασφαλιστικές εισφορές. Πρόκειται δηλαδή κανονικά για τον μισθό των 586 ευρώ, χωρίς τις εισφορές 16,5%. Έτσι προκύπτει το ποσό των 490 ευρώ.

Ωστόσο από την πλευρά της αντιπολίτευσης τονίζεται πως στο πολυνομοσχέδιο οι μισθοί που προβλέπονται είναι έως 490 ευρώ, υπάρχει δηλαδή δυνατότητα για πιο χαμηλούς μισθούς από τα 490 ευρώ και άρα μικρότερους του κατώτατου μισθού.

Επιπλέον πολλές είναι οι φωνές που επικρίνουν και τον τρόπο πρόσληψης των νέων. Πολλοί (μεταξύ αυτών και ο Γ. Ργκούσης) μιλούν για επαναφορά των αμαρτωλών stage, καθώς ναι μεν υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ ωστόσο αναφέρεται ρητά ότι οι προσλήψεις θα γίνονται με βάση τον νόμο 2190 που περιλαμβάνει εξαιρέσεις.

Έτσι πολλοί είναι εκείνοι που θέτουν θέμα ως προς τη διασφάλιση τς αξιοκρατίας κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για δημιουργία νέων στρατιών εγκλωβισμένων νέων εξαρτημένων από κομματικά επιτελεία που υπόσχονται δουλειά με μισθό πείνας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ