Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι ρυθμίσεις για τα χρέη και οι προϋποθέσεις

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-σκούπα για όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις πριν από την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, ύψους 8,8 δισ. ευρώ. 
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί προτού κλείσει η Βουλή για τις εορτές του Πάσχα και σίγουρα πριν από το Eurogroup Μαΐου.
Σε αυτή αναμένεται να περιλαμβάνονται:
• Το θέμα του Δημοσίου, δηλαδή οι αποχωρήσεις, αλλά και ο κανόνας 1:1 σε ό,τι αφορά στις απολύσεις των επίορκων υπαλλήλων.

• Η συνέχιση και το 2013 της είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η υιοθέτηση νέου φόρου ακινήτων από το 2014.

• Οι ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία με τη δυνατότητα εξόφλησης σε 48 δόσεις.

• Θέματα επέκτασης της απελευθέρωσης επαγγελμάτων, όπου περιλαμβάνεται και το ζήτημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

• Η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά όλες τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, αναμένεται να προβλέπει απεριόριστες δόσεις για όσους οφείλουν ως 5.000 ευρώ και 48 δόσεις για εκείνους που χρωστούν μεγαλύτερα ποσά. 

Πρόγραμμα διακανονισμών για ευάλωτους καταναλωτές προβλέπεται και για τις οφειλές προς τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, με άτοκες δόσεις για τριάμισι χρόνια (40 μήνες) θα μπορούν στο εξής να αποπληρώσουν τις οφειλές τους οι εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, δηλαδή χαμηλόμισθοι, μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και όσοι χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Ομπρέλα προστασίας και για πολλές χιλιάδες ενήμερους δανειολήπτες με ενυπόθηκα δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία προβλέπεται να υπάρξει μέσα στη ρύθμιση-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα αναμένεται να δοθεί περίοδος χάριτος 48 μηνών υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Όριο εισοδήματος τα 25.000 € με αντικειμενική αξία κατοικίας ως 180.000 €.

2. Επίσης θα πρέπει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού να μην ξεπερνά σε αντικειμενική αξία τις 250.000 €.

3. Το σύνολο των καταθέσεων που βρίσκονται στην κατοχή του νοικοκυριού να μην ξεπερνά τις 10.000 € και

4. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του νοικοκυριού (το κεφάλαιο) να μην ξεπερνά τις 150 χιλιάδες ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ / Real.gr -

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ