Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εργατολόγοι και Ρουπακιώτης “αδειάζουν” τον Μανιτάκη

Ειδική ρύθμιση που καταργεί τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις για τους απολυμένους του Δημοσίου που επέστρεψαν στις θέσεις εργασίας τους, προωθεί ο Αντώνης Μανιτάκης και η Ένωση Ελλήνων Εργατολόγων επιτίθεται στον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο νόμος επιβάλλει την αυτόματη έξοδο εκατοντάδων υπαλλήλων για να καλυφθεί ο προβλεπόμενος από τη συμφωνία με την τρόικα, αριθμός των....
υπαλλήλων που πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.
Με λίγα λόγια, απολύονται για δεύτερη φορά συμβασιούχοι που γύρισαν με προσωρινές δικαστικές εντολές στις θέσεις τους.
Γι` αυτό το λόγο η αντίδραση των Εργατολόγων είναι έντονη και σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «πραξικοπηματικό» το πολυνομοσχέδιο.
Ειδικότερα υπογραμμίζεται ότι ο κ. Μανιτάκης με το επίμαχο νομοσχέδιό του, «παρά τη ρητή Συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαστική προστασία του πολίτη και παρά τα όσα έχουν επανειλημμένως κριθεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προσωρινή δικαστική προστασία του πολίτη», καταργεί με νόμο τις δικαστικές αποφάσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, για τους οποίους «η Δικαιοσύνη ήδη έχει αποφασίσει ότι έχουν αποτελέσει θύματα της καταχρηστικής συμπεριφοράς του εργοδότη τους (στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα)».

Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, καταργείται και πρόσφατη διάταξη του Αντώνη Ρουπακιώτη, που προβλέπει ότι «σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση».

Η λεπτομέρεια αυτή δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα στον κ. Μανιτάκη, καθώς για να περάσει η νέα διάταξη και να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή την Πέμπτη, θα πρέπει να περάσει και από την έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης!

Όπως έγινε γνωστό από στενούς συνεργάτες του Αντώνη Ρουπακιώτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να συνυπογράψει το νομοσχέδιο του συναδέλφου του, υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και η έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ