Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Περιβαλλοντικό έγκλημα και αδιαφορία στην Τριχωνίδα

Από το πόσιμο(;) νερό της λίμνης υδρεύεται όλη η παρατριχώνια ζώνη
Δεν χρειάζεται να ψάξει κάποιος πολύ για να βρει ανεξέλεγκτες χωματερές στις όχθες γύρω από την Τριχωνίδα. Η κάμερα του myagrinio.gr κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα Αμπάρια Παναιτωλίου και το Καινούργιο από τα πάσης φύσεως σκουπίδια και μπάζα που εναποθέτουν ασυνείδητοι αδιαφορώντας για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία των κατοίκων της...........
περιοχής, αφού από το νερό της λίμνης υδρεύονται αρκετές περιοχές γύρω από αυτήν.


Εξίσου εγκληματική είναι και η αδιαφορία των αρμοδίων φορέων (δήμος, περιφέρεια, υπουργείο, δικαστικές και αστυνομικές αρχές) που έχουν ούτως ή άλλως να υπερπηδήσουν την δυσκολία που προκύπτει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφές θεσμικό πλαίσιο προστασίας της λίμνης. Η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδος, η Τριχωνίδα, δεν έχει φορέα διαχείρισης! Αυτά σημειώνουν μεταξύ άλλων στην κάμερα του myagrinio.gr η Κωνσταντία Τραμπάζαλη από το ΚΕΠΕΤΡΙ Παναιτωλίου και ο περιβαλλοντολόγος Αλέξανδρος Χαντζάρας. Το πιο επικίνδυνο από όλα είναι ότι τις περισσότερες φορές οι ασυνείδητα που πετάνε σκουπίδια στην περιοχή βάζουν φωτιές για να μειώσουν τον όγκο τους με αποτέλεσμα η λίμνη να μολύνεται με διοξίνες και άλλα επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου δηλητήρια από την καύση πλαστικών.

Την ίδια ώρα ο μοναδικός φορέας που αναδεικνύει την λίμνη είναι το ΚΕΠΕΤΡΙ Παναιτωλίου, που κινδυνεύει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος “Life” από το οποίο δημιουργήθηκε, με κλείσιμο. Ενώ ο χώρος που βρίσκεται το ΚΕΠΕΤΡΙ στα Αμπάρια Παναιτωλίου έχει εγκαταλειφθεί και υποβαθμίζεται από βανδαλισμούς που έχουν συμβεί αλλά και από τη ρίψη σκουπιδιών στον ευρύτερο χώρο στις όχθες της λίμνης. Την όλη κατάσταση ιδίως με τα σκουπίδια στην περιοχή του πρώην δήμου Θεστιέων επιδεινώνει το γεγονός ότι η ανακύκλωση που εκτελούνταν από τον πρώην δήμο Θεστιέων σταμάτησε με αποτέλεσμα ο όγκος των απορριμμάτων να είναι αρκετά μεγάλος.

Φυσικά για την όλη κατάσταση είναι ενήμερος τόσο ο δήμος Αγρινίου, όσο και η Εισαγγελία Αγρινίου και περιμένουμε (ακόμη) την αντίδρασή τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ