Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο. Αναλυτικά: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση και καταδικάζει το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος στη Βουλή συνεχίζοντας την πολιτική των βάρβαρων μέτρων που έχουν οδηγήσει στην........ εκτίναξη της ανεργίας και στην φτώχεια του λαού.

Ζητά τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα και στο όνομα καμιάς πειθαρχίας να καταδικάζει τον λαό στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Όπως και τα προηγούμενα διαδοχικά μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις που έχουν συναποφασίσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την ΕΕ και το ΔΝΤ έτσι και το πολυνομοσχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, κλιμακώνει την επίθεση κατά των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζομένων.

Ρίχνει στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο. Με πρόσχημα το υπαρκτό πρόβλημα των επίορκων, προωθεί την κατάργηση κάθε ίχνους σταθερούς δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα μέσα από τις καταργήσεις φορέων παραδίδει στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας, καθώς και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες που θα πληρώνονται πανάκριβα από τον λαό.

Μονιμοποιεί το χαράτσι για τα ακίνητα που φέτος θα πληρωθεί μέσω ΔΕΗ και στη συνέχεια από την εφορία ενώ αυξάνει και πάλι την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι δήθεν φιλολαϊκές ρυθμίσεις με τις πολλαπλές έντοκες δόσεις στην εφορία όχι μόνον δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά συνοδεύονται με νέα ένταση της φοροεπιδρομής κατά των εργαζομένων, τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες κ.λπ.

Οι ρυθμίσεις για τα τραπεζικά δάνεια δε συνιστούν ουσιαστική ανακούφιση για τα λαϊκά στρώματα αφού τα χρέη δεν μειώνονται, ενώ την ίδια ώρα τα λαϊκά εισοδήματα θα δέχονται νέα απανωτά πλήγματα. Ο λαός μας να παλέψει και να διεκδικήσει την ουσιαστική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών όπως προβλέπει η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στην βουλή για ψήφιση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση με προκλητικό τρόπο καλεί τον λαό να δεχθεί την σφαγή και να περιμένει τα οφέλη μιας μελλοντικής καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ο λαός δεν έχει τίποτα το θετικό να περιμένει από αυτήν, αφού σε κάθε περίπτωση θα στηρίζεται στα ερείπια των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων και θα συνοδεύεται με υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα. Να γυρίσουν την πλάτη τόσο στους κυβερνητικούς εκβιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις όσο και στον εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ για λύση εντός των τειχών της ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην θέση τους.

Υπάρχει λύση για τον λαό. Είναι ο δρόμος με την οργάνωση και το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας για να απαλλαγεί από τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα και την ΕΕ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ Θα συμβάλλει με όλους τους τρόπους για να δώσουν η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα αγωνιστικά την δική τους απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ