Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

251 Εποχικοί σε δασικές υπηρεσίες


Σε νέες προσλήψεις 251 εποχικών υπαλλήλων προχωρά το Υπ. Περιβάλλοντος. 
Οι προσλήψεις γίνονται προκειμένου να στελεχωθούν οι περιφερειακές δασικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο και της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει την 1η Μαΐου. 
Το προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων θα προσληφθεί με ....
σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών.

Όπως ανακοίνωσε ο ειδικός γραμματέας Δασών Γιώργος Αμοργιανιώτης, έχει ήδη υπογραφεί η σχετική πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την έγκριση των θέσεων. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος η οριστική κατανομή των θέσεων ανά περιοχή και ο ακριβής αριθμός για τις ειδικότητες που θα καλυφθούν και θα προχωρήσει η έκδοση των προκηρύξεων, με την οποία θα καθοριστεί και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Οι συνήθεις ειδικότητες για τις θέσεις αυτές είναι δασολόγοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, δασοπόνοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οδηγοί αυτοκινήτων και ειδικοί δασικής προστασίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και εργάτες δασεργάτες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Η επιλογή και οι προσλήψεις θα γίνουν με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα προσόντα ανά ειδικότητα, όπως αυτά θα περιγράφονται στις προκηρύξεις.
Βασικά κριτήρια μοριοδότησης αποτελούν, πρώτον, η εμπειρία, όπου κάθε μήνας εμπειρίας και με ανώτατο όριο τους 60 μήνες βαθμολογείται με επτά μονάδες.
Δεύτερο κριτήριο είναι η ανεργία, με τους υποψηφίους να λαμβάνουν 200 μονάδες για τέσσερις συνεχείς μήνες ανεργίας, ενώ για διάστημα ανεργίας άνω των τεσσάρων και με ανώτατο όριο τους 12 μήνες παίρνουν 75 μονάδες ανά μήνα ανεργίας.

Μοριοδότηση προβλέπεται και για πολυτέκνους ή τέκνα πολύτεκνης οικογένειας, καθώς και για γονείς μονογονεϊκής οικογένειας ή τέκνα μονογονεϊκής οικογένειας, που συγκεντρώνουν 50 μονάδες για κάθε παιδί. Η ύπαρξη ανήλικων τέκνων βαθμολογείται επίσης με 30 μονάδες για καθένα από τα δυο πρώτα τέκνα και 50 μονάδες για το τρίτο.
Σε ορισμένες περιπτώσεις λαμβάνεται υπόψη και η εντοπιότητα, βάσει της οποίας προτάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου όπου εδρεύει ο φορέας, έπονται οι μόνιμοι κάτοικοι του νομού και στη συνέχεια κατατάσσονται οι κάτοικοι άλλων περιοχών.
Όσοι προσληφθούν θα καλύψουν ανάγκες στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης πυρκαγιών και θα απασχοληθούν μεταξύ άλλων στη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών, τους παρόδιους καθαρισμούς βλάστησης, τη συντήρηση και κατασκευή υδατοδεξαμενών υδροληψίας των πυροσβεστικών οχημάτων και τη συντήρηση πυροφυλακίων. Για τις προσλήψεις θα διατεθεί ποσό 3.500.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ειδικής Γραμματείας Δασών.
(Τα Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ