Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΡΑΣ: ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

Ρ.Α.Σ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ -
Β' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
«Για Παλλαϊκή Πανεκπαιδευτική Δράση ενάντια στο κατοχικό μνημόνιο»
- Καμία απόλυση και εφεδρεία - διορισμό όλων των αναπληρωτών. 
«Μπροστά στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ και στις σκουριές των Μνημονίων»
- Αυξάνεται κατά 8 ώρες το ωράριο δασκάλων και καθηγητών - “Ψαλίδι” στις προσλήψεις. - Καταργούνται περίπου 10.000 θέσεις αναπληρωτών.

Σ
ε μια δύσκολη εποχή για τους έλληνες, που η βάρβαρη επίθεση του αστικού πολιτικού συστήματος, της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν βάλει τους εργαζόμενους στην «κλίνη του Προκρούστη», τώρα βάζουν πλώρη για την ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και για την ισοπέδωση του καθηγητή/τριας!
«Η εμμονή της συγκυβέρνησης στην δογματική εφαρμογή της συνταγής του μνημονίου οδηγεί με .....
μαθηματική ακρίβεια την Χώρα σε αργό, βασανιστικό θάνατο.
Η τρομοκράτηση και ο εκβιασμός των υπαλλήλων (εντός και εκτός της υπηρεσίας) του δημοσίου με γκαιμπελίστικους μεθόδους που στοχεύει σε έναν ιδιότυπο κοινωνικό Δαρβινισμό, παράγει κατοχικό δίκαιο σε ένα περιβάλλον «Αποφασίζουμε και Διατάσσουμε», υπέρ των τοκογλύφων δανειστών της χώρας.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί απειλούνται με «έξωση»-απόλυση από το δημόσιο σχολείο μέσω της επερχόμενης σαρωτικής κατάργησης σχολείων, αύξηση ωραρίου μονίμων, εξαφάνιση ειδικοτήτων στη ΤΕΕ, κατάργηση οργανικών θέσεων εργασίας, ενώ με την «αξιολόγηση» θα γίνονται μειώσεις μισθών – υποβιβασμοί, αυταρχισμός πειθαρχικά αυτοδίκαιης «αργίας», που ισοδυναμεί με απόλυση, με το πρόσχημα της μη ύπαρξης ωραρίου από τη κατάργησης της οργανικής. Επιχείρηση εκκαθαρίσεων με προτεσταντική «ηθική» και στην εκπαίδευση από το διοικητικό και ιεραρχικό μηχανισμό του Υπ. Παιδείας, και μάλιστα με τον «τιμητικό» τίτλο του «επίορκου», του «ανίκανου» και του «κοπανατζή». Σ’ αυτό το αντιδημοκρατικό μίγμα διεξάγονται οι εκλογές της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας (23/4/2013) για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, όπου θα εκλεγεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας και οι αντιπρόσωποι για ΑΔΕΔΥ.
Ενώ η τρόικα εσωτερικού κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) μαζί με τους τροϊκανούς του εξωτερικού γυρίζουν τη σελίδα 100 χρόνια πίσω, θυμίζοντας σκηνές «πλατείας Κλαυθμώνος», όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονταν σωρηδόν από τις εναλλασσόμενες αστικές κυβερνήσεις, η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) ουσιαστικά βάζουν «πλάτη» στο «κούρεμα» των εκπαιδευτικών.
Για το κρεσέντο του αυταρχισμού που δεν έχει όριο με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, με βάση το νόμο 4057/2012 που -σε συνδυασμό με το ν. 4093/2012 για την αργία και τη διαθεσιμότητα- διαμορφώνουν ένα μεσαιωνικό πλαίσιο χειραγώγησης και πειθάρχησης καμία φωνή από τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης. Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να βρεθεί ελέγξιμος, λόγω «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς, εντός ή εκτός υπηρεσίας», να τεθεί σε αργία χωρίς να έχει αποφανθεί το Πειθαρχικό, καταργείται δηλαδή ακόμη και αυτό το τεκμήριο της αθωότητας!
Ένα σχολείο της ημιμάθειας, της χειραγώγησης, της φτώχειας και της αναξιοπρέπειας δε θα μπορούσε παρά να πλαισιώνεται από την ανάλογη αυταρχική - ιεραρχική δομή (βλέπε ράμπο ΣΕΔΔ). Γι’ αυτό θέλουν τον εκπαιδευτικό – λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, περιπλανώμενο από σχολειό σε σχολειό, φτωχό, σκυφτό, υποταγμένο και αμίλητο…
Συντελείται η χρεοκοπία, του εκπαιδευτικού και του δημόσιου σχολείου! Σχολεία της φτώχειας και της παγωνιάς, που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες. Είναι απαράδεκτο στα μέσα Απριλίου να υπάρχουν περισσότερα από 1.500 κενά, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί ότι το 2013-14 θα προσληφθεί 2000 μόλις το 13% του αριθμού αναπληρωτών που προσλήφθηκαν φέτος και ότι δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί!
Ετοιμάζουν, επίσης, αντιδραστικές αλλαγές για το Λύκειο και την Τεχνολογική Εκπαίδευση. Νέοι ταξικοί φραγμοί ορθώνονται, διαμορφώνοντας ένα φτηνό, ευέλικτο και πειθαρχημένο σχολείο, υποταγμένο στους νόμους της αγοράς. Η επίθεση της κυβέρνησης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σφοδρή. Νέα εξεταστικά πλέγματα (πανελλήνιες εξετάσεις από την πρώτη Λυκείου), διάλυση των  εργασιακών δικαιωμάτων των καθηγητών (δραστική μείωση ειδικοτήτων στη ΤΕΕ, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων), παραχώρηση της εργαστηριακής εκπαίδευσης των μαθητών εκτός σχολείου σε ιδιώτες με μαύρη και απλήρωτη εργασία υπό τη μορφή «της μαθητείας». Σ’ αυτό το πλαίσιο η απόκτηση ειδικότητας και όποιων επαγγελματικών δικαιωμάτων στη ΤΕΕ θα  γίνεται στο 4ο έτος ειδίκευσης εκτός Τεχνολογικού Λυκείου με πυλώνα τους μεγαλοσχολάρχες των κολεγίων κ.λ.π. μέσω των ΣΔΙΤ στις περιφέρειες, όπου θα βασιλεύει το πνεύμα του ανταγωνισμού και του ροκανίσματος του ΕΣΠΑ. Πρώτο δείγμα των λεγομένων μας είναι η πρόσφατη σύμπραξη μεγάλου ιδιωτικού ΙΕΚ των Αθηνών για εγκατάστασή του μέσα στο δημόσιο ΕΠΑ.Λ στη Λάρισα (υπήρξαν τοπικές αντιδράσεις συναδέλφων).
Η «σκουριά» της συνδικαλιστικής ηγεσίας - τι επιδιώκουμε από το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
Ο κρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός βρίσκεται απέναντι από τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων και του κινήματος καθώς και των προσδοκιών των νέων πτυχιούχων, που δεν έχουν δουλειά και αποτελεί το μακρύ χέρι και το δούρειο ίππο της συγκυβέρνησης, ακόμα και σήμερα που τα χάσαμε σχεδόν όλα.
Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνδικαλιστικής, κυβερνητικής και κρατικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ, των αποσπασματικών και χωρίς προετοιμασία απεργιών, χωρίς κλιμάκωση και προοπτική σύγκρουσης. Δυστυχώς, η διάλυση -με την ανοχή και την ενοχή της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΛΜΕ- έχει φτάσει ακόμη και μέχρι τις ΕΛΜΕ.
Τοπικά η ΔΑΚΕ ανακάλυψε  τον εχθρό του κλάδου! Γράφει στην ανακοίνωσή της ότι: «επιχειρείται  η  πλήρη επικράτηση εκπροσώπων  που  προέρχονται  από  ακραίες αριστερές παρατάξεις», φοβούμενη προφανώς μήπως και ανατραπεί η «καλή» τους κυβέρνηση και τα μνημόνια. Για την κολεγιά με τον Παναγόπουλο στη ΓΣΕΕ καμία κουβέντα!  Αυτό θέλουν και στην ΟΛΜΕ;
Η αδιαφορία και οι κομματικές παρωπίδες εκτός ότι μας έχουν οδηγήσεις στα σημερινά αδιέξοδα και την εξαθλίωση, αύριο όμως ίσως να είναι αργά για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ζούμε με αξιοπρέπεια. Όλοι μας έχουμε και τις προσωπικές μας ευθύνες  για ότι σήμερα βιώνουμε.
Στόχος της ΡΑΣ και των άλλων αγωνιστικών σχημάτων του ανεξάρτητο δικτύου των παρεμβάσεων-συσπειρώσεων είναι και μέσα από το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 30/6-1,2,3/7) να παρθούν αποφάσεις:
1) Σε αγωνιστική κατεύθυνση σε όλα τα πολιτικά (μνημόνια, ΕΕ, ΔΝΤ, κυβερνήσεις κλπ), και εκπαιδευτικά-μισθολογικά-συνταξιοδοτικά (εναντίωση-μπλοκάρισμα αξιολόγησης, αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, ΤΕΕ, εργασιακή ζούγκλα για τους εκπαιδευτικούς κλπ), για τις απολύσεις και άλλα επίδικα θέματα, προκειμένου να υπάρχει ένα μίνιμουμ αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων για τους αγώνες του κλάδου,
2) Τη ριζική αλλαγή των συσχετισμών, με τη μεγαλύτερη δυνατή συρρίκνωση των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων με την εκλογή αντιπροσώπου από τη ΡΑΣ - Β’ ΕΛΜΕ και την ενίσχυση της εκπροσώπησης των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, με την κατάκτηση 2ης έδρας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με την επιδίωξη να υπάρξει επιτέλους αγωνιστικό προεδρείο της αριστεράς.
Αγωνιζόμαστε για ένα πανεργατικό-παλλαϊκό κίνημα αντίστασης και ανατροπής και για ένα διαφορετικό συνδικαλισμό. Με οργάνωση στη βάση, ενάντια στη γραφειοκρατία και τη λογική της ανάθεσης, αποκαθηλώνοντας τις φιλοκυβερνητικές-φιλοεργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες από παντού.
«Να δώσουμε σάρκα και οστά στο Κίνημα της ανατροπής και της ελπίδας, γιατί μόνο μια συμμαχία των εκπαιδευτικών-πολιτών μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς της Τρόικας αλλά και των ντόπιων εκπροσώπων της»

·        ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΗΤΤΕΣ!
·        ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ -- ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ -- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
·        ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ!
·        ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ !
·  Φτάνει πια.. Δεν πάει άλλο!

·        Μαυρίστε  αυτούς που στηρίζουν τα κόμματα του μνημονίου – των απολύσεων,  καταργήσεων σχολείων και της φτώχιας…

Απρίλιος 2013
Από τη ΡΑΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ