Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δήλωση του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη σχετικά με τη στάση του Δήμου απέναντι στους πολιτικούς και πολιτειακούς φορείς στις φετινές Εορτές Εξόδου.


Αποδεχόμενος την πρόσκληση που μου απεύθυνε ο κ. Αναγνωστόπουλος μέσω τοπικού blog, όπου δήλωνε πως «Με δεδομένο ότι έχει υπάρξει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την στάση του δήμου απέναντι στα πολιτικά πρόσωπα που διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, θεωρώ ότι θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί η απόφαση αυτή, με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. 
Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει ο δήμαρχος να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία άμεσα.», συγκάλεσα σύσκεψη των επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων για το ζήτημα αυτό, χθες το μεσημέρι..

Για μια ακόμη φορά εκείνος που με εγκαλούσε να αναλάβω πρωτοβουλία δεν εμφανίστηκε, προσήλθαν όμως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Πρεβεζάνος, εκ μέρους της παράταξης του κ. Μουρκούση ο Σ. Βασιλείου, ενώ την παράταξη του κ. Αναγνωστόπουλου εκπροσώπησε ο Ν. Σιαμαντάς. Οι επικεφαλείς των δυο άλλων παρατάξεων απουσίαζαν.
Αναφέρθηκα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (11/03/2013), σύμφωνα με την οποία «Στις φετινές Εορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί και δεν θα παραστεί πολιτειακός παράγων καθώς και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης…εφόσον το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» γίνει νόμος του κράτους με όσα αναφέρονται σε αυτό για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Νομού και ειδικότερα για το ΤΕΙ Μεσολογγίου».
Δυστυχώς 2,5 μήνες μετά δεν υπάρχει θετική εξέλιξη στο θέμα του ΤΕΙ Μεσολογγίου, παρά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργού αλλά και των πολιτικών αρχηγών που συγκυβερνούν. Γι’ αυτό πρότεινα πως αν υπάρξει αλλαγή της ομόφωνης θέσης του Δημοτικού Συμβουλίου - με τη σύμφωνη γνώμη όλων των επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου - και καλεστεί εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αυτό μπορεί να γίνει μόνο υπό ένα όρο:
Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στις Εορτές Εξόδου να δεσμευτεί δημόσια, στη διάρκεια της παρουσίας του στην πόλη, σχετικά με τις διεκδικήσεις μας για το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Σε αντίθετη περίπτωση ισχύει η  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Οι κκ. Πρεβεζάνος και Μουρκούσης απεδέχθησαν την πρόταση μου, ενώ ο κ. Αναγνωστόπουλος, όπως με ενημέρωσε ο κ. Σιαμαντάς, δεν την απεδέχθη αρνούμενος να τεθούν προαπαιτούμενα προκειμένου να εκπροσωπηθεί η κυβέρνηση στις Εορτές Εξόδου.
 Η στάση του κ. Αναγνωστόπουλου και η «πρεμούρα» του να φανεί «βασιλικότερος του βασιλέως» προς την κυβέρνηση, είναι για μένα απολύτως κατανοητή. Απουσίαζε για ένα τρίμηνο επιδεικτικά από τους αγώνες του δήμου, των φορέων και των πολιτών για το ΤΕΙ Μεσολογγίου και τώρα θεωρεί πως ήρθε η ώρα να εισπράξει  τα «εύσημα» ή αλλιώς «τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας» του. Εμείς οι «άλλοι», οι πολλοί που αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα θέμα που αποτελεί σήμερα «κόκκινη γραμμή» για το παρόν και το μέλλον της πόλης, δεν «εξαργυρώνουμε» τους αγώνες μας για να γίνουμε αρεστοί στον οποιονδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ