Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η ΠΕΑΕΑ τίμησε τη μνήμη των 120 στην Αγία Τριάδα (φωτο)

Εκδήλωση τιμής και μνήμης των 120, που έπεσαν από τους κατακτητές το 1944, πραγματοποίησε το πρωί στο χώρο του Μνημείου των 120 στην Αγία Τριάδα το.....
Παράρτημα Αγρινίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Κατατέθηκαν στεφάνια από φορείς και συγγενείς των εκτελεσθέντων ενώ ομιλία έκανε στο χώρο ο πρόεδρος του παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ κ. Θύμιος Τόλης.
Σε δήλωση του ανέφερε: "Σε αυτή την πολιτική εκδήλωση θέλουμε να τιμήσουμε την μνήμη των 120 εκτελεσθέντων- των 117 εκτελεσθέντων στην Αγία Τριάδα Αγρινίου και των 3 απαγχονισθέντων στη πλατεία Δημοκρατίας (Τον Π. Σούλο, τον Χρήστο Σαλάκο και τον Αβραάμ Αναστασιάση).
Το παράρτημα μας τιμώντας τους αγωνιστές αυτούς με τον τρόπο που τους αξίζει θέλει να δώσει την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει στο ίδιο μετερίζι, στον ίδιο αγώνα που αυτοί έδωσαν την ζωή τους προκειμένου ο ελληνικός λαος να απαλλαγεί από την χιτλερική κατοχή αλλά και να εφαρμόσει την θέληση του για λαική κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, οι αγωνιστές έπεσαν, πότισαν το δέντρο της λευτεριάς αλλά οι επικυριάρχοι Εγγλέζοι ανέκοψαν την πορεία του λαού με τα δικά τους τανκς και τα δικά τους όπλα".

Πριν την κατάθεση στεφάνων αναγνώστηκαν τα ονόματα των αγωνιστών που εκτελέστηκαν ενώ μετά από κάθε όνομα υπήρχε η αντιφώνηση «παρών» ή «παρούσα» για κάθε εκτελεσμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ