Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Φωτογραφίες από τους Σύριους πρόσφυγες που συγκλονίζουν

Όλο και περισσότερες ξένες εφημερίδες όπως ο Independent, ο Guardian και οι Times κυκλοφόρησαν με την παραπάνω συγκλονιστική φωτογραφία του μικρού αγοριού από τη Συρία το οποίο πνίγηκε στα αφιλόξενα νερά της.... Μεσογείου.
Η φωτογραφία δείχνει τον μικρό να στέκεται μπρούμυτα, άψυχο στην παραλία. Πνίγηκε όπως και ο 5χρονος αδελφός του όταν αναποδογύρισε η βάρκα τους στη θάλασσα μεταξύ της χώρας μας και της Τουρκίας. 
Το κορμάκι του βρέθηκε στην πόλη Μποντρούμ της Τουρκίας μαζί με άλλους 11 Σύριους νεκρούς πρόσφυγες, πνίγηκαν σε μία προσπάθεια που κάνανε να φτάσουν στην παραλία της Κω. 
Μερικά μέσα, σύμφωνα με το qz.com επέλεξαν να μην δημοσιεύσουν αυτή τη φωτογραφία, άλλα τη δημοσίευσαν. Μπορεί κάποιοι να ενοχλούνται με αυτές τις φωτογραφίες αλλά κάποια στιγμή πρέπει όλοι να ενοχληθούμε με αυτά που γίνονται στο λαό της Συρίας.
Ο μικρός είναι 3 ετών και το όνομά του ήταν Aylan, και σύμφωνα με το BBC ερχόταν από το Κομπάνι. 
Πιθανόν για αρκετούς είναι εύκολο να ξεχάσουν ότι μόνο 638 πρόσφυγες πέθαναν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο τον Αύγουστο του 2015 και 3.600 πέθαναν όλη τη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ