Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας

Στις 20.00 ο κ. Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε εντολή σχηματισμού... κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Κατά τη συνάντηση των δύο αντρών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο οποίος δήλωσε θα στηρίξει μια κυβέρνηση.
«Φρονώ ότι υπάρχει η υπάρχει η δεδηλωμένη για σχηματισμό κυβέρνησης» πρόσθεσε.
Όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, διεξήχθη μια εκλογική αναμέτρηση σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού, με τον ελληνικό λαό να βγάζει τα συμπεράσματά του και να λαμβάνει τις αποφάσεις του.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Τσίπρα. Όπως ανέφερε, η ποιότητα της δημοκρατίας όχι μόνο δεν θίγεται, αλλά βελτιώνεται, παρά την κρίση.

«Με βάση τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή, όπως επισήμως μου ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής, και σύμφωνα με τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, νομίζω ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβετε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και την οποία και σας παρέχω. Σας προτείνω να ορκιστείτε στις 20.00 και η κυβέρνηση όταν εσείς αποφασίσετε», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο κ. Παυλόπουλος.

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι μέχρι την Τετάρτη το πρωί πρέπει να έχει ορκιστεί η κυβέρνηση, για να μεταβεί ο ίδιος στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής την ίδια ημέρα, εκπροσωπώντας και τον Κύπριο Πρόεδρο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και υπογράμμισε ότι απαιτούνται σταθερά βήματα, ώστε σε βάθος τετραετίας να σταματήσει ο λαός να ματώνει.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «έχουν διαψευστεί όσοι έφτιαξαν σχέδια επί χάρτου για σενάρια παρένθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ