Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Παναγιώτης Κατσούλης : «Κάλιο αργά παρά πότε», για το Νερό του Αιτωλικού…

Με ικανοποίηση ακούσαμε τις εξαγγελίες του δημάρχου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το νερό του Αιτωλικού.
Μετά από παλινωδίες ενός χρόνου, όπου αρχικά μας είπαν πως θα φέρουν το νερό από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου, ακολούθως πως θα εξυγιάνουν τις πηγές του Κεφαλοβρύσου ακόμη και με εγκατάσταση διυλιστηρίου και αφού πετάχτηκαν χιλιάδες ευρώ αγνοώντας τη δεσμευτική – δυστυχώς για όλους μας – απόφαση της Δ/νσης Υγιεινής από το 2013 «περί ακαταλληλότητας των πηγών», τώρα εξήγγειλε πως η λύση είναι να έρθει νερό...
από τον Εύηνο και μάλιστα σύντομα, εντός του 2016!
Λύση που δρομολογήσαμε στον τρίτο χρόνο της θητείας μας ως δημοτική αρχή και για το σκοπό αυτό εξασφαλίσαμε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ), ποσό 500 χιλ. ευρώ για τον αγωγό μέχρι τις «πηγές του Χαλαζιά», ενώ ξεκινήσαμε τις μελέτες και την ένταξη του έργου ως «γέφυρα» ανάμεσα στο ΕΣΠΑ και το νέο ΣΕΣ 2014 – 2020.
Ευελπιστούμε πως αυτή τη φορά η εξαγγελία του δημάρχου δεν θα είναι μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα, όπως εκείνες των τελευταίων μηνών όπου «το Αιτωλικό θα έπινε καθαρό νερό σε 40 μέρες» και μέχρι τότε «οι λογαριασμοί θα μειώνονταν κατά 50%» – απόφαση Δ.Σ. που ήξερε και το επισημάναμε  στο Δημοτικό Συμβούλιο πως θα απορρίπτονταν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση – όπως άλλωστε έγινε και στο παρελθόν. Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις του, όμως όσα ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο γεννούν τουλάχιστον αμφιβολίες, αφού αυτή τη χρονική στιγμή δεν υφίσταται κρατικό ή ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο – πρόγραμμα για την άμεση χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα φθάσει, σύμφωνα με τις μελέτες που εκπονήθηκαν πριν από δύο χρόνια, τα 4 εκατ. ευρώ.
Με ικανοποίηση όμως ακούσαμε σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, από τα χείλη του τωρινού Προέδρου της Δ. Ε. Αιτωλικού κΓιώργου Γένδουλα την εκ των υστέρων βέβαια παραδοχή πως «ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή του κ. Κατσούλη γιατί ήταν η μοναδική που μείωσε εμπράκτως τουςλογαριασμούς της ΔΕΥΑΜ στο Αιτωλικό». Για μας που τόσο συκοφαντηθήκαμε και λοιδορηθήκαμε γι’ αυτό το θέμα στους πολίτες του Αιτωλικού, ακόμη και η εκ των υστέρων δικαίωση αποτελεί δικαίωση…
 Αιτωλικιώτισσες, Αιτωλικιώτες
 «Οι καθαροί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», γι’ αυτό απαιτείται να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Καθαρό πόσιμο νερό για όλους τους κατοίκους του Αιτωλικού, μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω των πηγών του Ευήνου. Μακάρι να γίνει με το σωστό τρόπο εντός του 2016, όπως δήλωσε ο κ. Καραπάνος. Εδώ θα είμαστε και θα το χειροκροτήσουμε. Όμως σε κάθε περίπτωση, πρέπει όλοι να θεωρούμε δεδομένο πως αυτό το υψίστης αναγκαιότητας έργο βαδίζει στην υλοποίηση του στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΣΕΣ 2014 – 2020).
Αυτό που τώρα χρειαζόμαστε είναι επιμονή, υπομονή, τεχνοκρατική εγρήγορση και σταράτες κουβέντες.
Εκ μέρους του Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κατσούλης Παναγιώτης – Καρατσόλης Παντελής
Ο Τοπικός Σύμβουλος Δ.Ε. Αιτωλικού
Σαλωνίτης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ