Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Κατατρεγμός της πολύτεκνης οικογένειας με τον ΕΝΦΙΑ!

Η φορολογία της πρώτης κατοικίας με τον ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματική για πολλούς λόγους: αυτή η ακίνητη περιουσία αποκτήθηκε με ήδη φορολογημένα εισοδήματα, υπάρχει αναντιστοιχία πραγματικών και αντικειμενικών αξιών με τις... οποίες υπολογίζει τον φόρο η κυβέρνηση, κυρίως όμως γιατί με την ταυτόχρονη συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, οδηγεί σταδιακά σε δήμευσή της. Στην Ιταλία του Ρέντσι έχει ήδη νομοθετηθεί η απαλλαγή από την φορολογία της πρώτης κατοικίας.
Εδώ, ενώ το Σύνταγμα προστατεύει την περιουσία, βλέπουμε διαρκείς καταστρατηγήσεις του στο θέμα αυτής της προστασίας, πρώτα με την υπεξαίρεση των συντάξεων και των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων και τώρα με την δήμευση των σπιτιών μας!
Αλλά, δεν καταστρατηγείται μόνο ή προστασία της περιουσίας, αλλά κι εκείνη της οικογένειας! Το σπίτι ενός πολυτέκνου, είναι το κέλυφος μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε η πολυμελής οικογένεια του κι εξακολουθεί να λειτουργεί ως οικογενειακό κέντρο στο οποίο: βρίσκει καταφύγιο για ένα διάστημα το άνεργο παιδί, κάνει τις διακοπές του και επανασυνδέεται με την οικογένεια το ξενητεμένο παιδί, φυλάσσονται από τον παππού και τη γιαγιά τα εγγόνια τους, όταν λόγοι επαγγελματικοί ή άλλοι απαιτούν την απουσία, π.χ. στο εξωτερικό, των γονιών τους.
Το σπίτι του πολύτεκνου είναι το κέλυφος μέσα στο οποίο προστατεύεται η οικογένεια κι επομένως η δήμευσή του στρέφεται εναντίον της.
Σε μια χώρα, που η υπογεννητικότητα έχει επιδεινωθεί δραματικά με την κρίση, το να βάζεις ένα πολύτεκνο, ο οποίος μοιραία έχει κανει μεγάλο σπίτι για να στεγάσει την πολυμελή οικογένειά του, να πληρώνει διπλό φόρο είναι αντισυνταγματικό, απάνθρωπο και στρέφεται ευθέως εναντίον της οικογένειας κι εντέλει, εναντίον της ίδιας της Πατρίδας!

Δημήτρης Ματσικούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ