Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελεία για παράνομες χρεώσεις των εταιριών κινητής τηλεφωνίας

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει παραπέμψει ο τέως υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης εταιρίες κινητής τηλεφωνίας εξαιτίας υψηλών χρεώσεων σε ανυποψίαστους καταναλωτές, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Υποδομών στον Χρήστο Σπίρτζη.
Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και... Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Οπως είπε, το συγκεκριμένο θέμα ήταν αρμοδιότητα της ΕΕΤΤ «η οποία υποτίθεται πως εποπτεύει την αγορά τηλεπικοινωνιών».
Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι αυτό το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό του πόσο στρεβλά έχει δομηθεί το σύστημα, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκε με αυτό το θέμα που είχε ανοίξει ο ίδιος από την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο με τις ανεξάρτητες Αρχές.
Αναφερόμενος στη νέα θητεία του τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε» και συμπλήρωσε ότι ο τομέας των έργων και των υποδομών αποτελεί τον πυρήνα της προσπάθειας για να ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση και να υπάρξουν έσοδα στο κράτος.
Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Χριστοδουλάκη και ανακοίνωσε ότι θα τον έχει άτυπο σύμβουλό του στο υπουργείο για μεγάλα έργα που χρειάζονται ιδιαίτερη επιμέλεια, όπως ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης.
Ο κ. Σπίρτζης χρησιμοποίησε τη φράση «ω γέροντα η ευχή» που έχει γίνει σλόγκαν το τελευταίο διάστημα σε κοινωνικά δίκτυα για να περιγράψει ότι επιβεβαιώθηκε η ευχή που του είχε δώσει ο κ. Χριστοδουλάκης όταν ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός, να επιστρέψει στο ίδιο υπουργείο.
Επίσης, άφησε αιχμές για την ηγεσία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, η οποία έχει υποβάλλει αγωγή στο ελληνικό Δημόσιο για χρεωστούμενα του 2011 και του 2012 προς τον Οργανισμό που αφορούν την επιδότηση μετακινήσεων στις αστικές συγκοινωνίες ατόμων με ειδικές ανάγκες και ανέργων.
«Η διοίκηση του ΟΑΣΑ φαίνεται ότι έχει άλλους συνεργάτες και όχι τις ελληνικές κυβερνήσεις» είπε χαρακτηριστικά, τοποθέτηση που φαίνεται να συνδέεται με παλαιότερη δήλωσή του ότι η διοίκηση του ΟΑΣΑ συνεργαζόταν απευθείας με τους δανειστές. Σημειώνεται, ότι η διοίκηση του ΟΑΣΑ δεν είχε αντικατασταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
Πάντως, όπως εξήγησε η γγ Μεταφορών, Πέτη Πέρκα, αυτά τα ποσά αφορούν επιχορηγήσεις του 2011 και του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ