Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Αγρίνιο: Δημ. Αρβανιτάκης: Χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ, που θα οργανώνει την πάλη του λαού


Το Αγρίνιο πήρε απόψε τη σκυτάλη των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΚΚΕ όπου μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το «παρών» έδωσαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές του...
Κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία με τον Νίκο Μωραίτη να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.
unnamed (14)unnamed (13)unnamed (15)
«Δεν αρκεί στην άρχουσα τάξη η εξαπάτηση του λαού από τα κόμματά της. Τώρα θέλει ο λαός να γίνει συνένοχος, να σκάψει το λάκκο της καταστροφής του με τα ίδια του τα χέρια, ψηφίζοντας στις εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ ή τα άλλα κόμματα που έχουν ψηφίσει το μνημόνιο και ενώ ξέρει ότι επέρχεται πληθώρα αντιλαϊκών μέτρων. Καλούμε το λαό να μην τους κάνει τη χάρη. Να πει όχι σε αυτά τα κόμματα και να επιλέξει το ΚΚΕ». Τα παραπάνω ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Δ. Αρβανιτάκης από το βήμα της συγκέντρωσης σημειώνοντας επίσης ότι με το ΚΚΕ πιο δυνατό, θα ανέβει η αντοχή της πάλης του λαού, να υπάρξει ανάταση και διάθεση για δράση.
Απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα σε αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο που εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι θα δει μια καλύτερη μέρα να βγάλει συμπεράσματα, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και να το ψηφίσει στην κάλπη. Επίσης σημείωσε ότι λαϊκός κόσμος που παλιότερα ήταν ψήφιζε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και τα εγκατέλειψε επιλέγοντας το ΣΥΡΙΖΑ, τώρα λόγω της απογοήτευσης του να μην επιστρέψει στα κόμματα αυτά.
Αναλύοντας τους λόγους που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει μαζικά να επιλέξουν το ΚΚΕ, το στέλεχος του Κόμματος τόνισε ότι μετά τις εκλογές έρχονται σκληρά μέτρα και μεγάλο τμήμα του λαού κατανοεί ότι θα χρειαστούν σκληροί μαζικοί εργατικοί – λαϊκοί αγώνες που πρέπει να τα βάλουν με το σύστημα που γεννάει την κρίση, τα μνημόνια διαρκείας, τη φτώχεια και την ανεργία. «Αγώνες με τέτοια δύναμη, επιμονή και αποφασιστικότητα χρειάζονται ένα ισχυρό ΚΚΕ», πρόσθεσε.
Επίσης υπογράμμισε ότι μετά τις εκλογές, απέναντι σε μια κυβέρνηση που θα εφαρμόζει μνημόνια, ο λαός δεν μπορεί να περιμένει κάτι το καλύτερο από μια αντιπολίτευση των αστικών κομμάτων, που στηρίζουν τα μέτρα ή από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. «Ούτε η ΛΑΕ του Λαφαζάνη μπορεί να κάνει αντιπολίτευση που να πιάνει τόπο υπέρ του λαού, αφού είναι υπέρ του καπιταλιστικού συστήματος και της ΕΕ», πρόσθεσε ο Δ. Αρβανιτάκης και συνέχισε: «Γι’αυτό χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ, μια ισχυρή κομμουνιστική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όλα αυτά τα κόμματα, που θα οργανώνει την πάλη του λαού».
Ο Δ. Αρβανιτάκης ανέλυσε την πολιτική πρόταση του Κόμματος, το δρόμο που πρέπει να έχει οδηγό ο λαός: Την πάλη για τη λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια για να ζήσει καλύτερα και να κάνει κουμάντο στον τόπο του, για να απαλλαγεί από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να διαγράψει μονομερώς το χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ