Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΟΥΧΑ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ: Τι ψηφίζω στις εκλογές

Του Χρήστου Πατούχα
Δημοτικού Συμβούλου ΤΟΥ Δήμου Πατρέων,
Επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας
Πάτρα 12 Σεπτέμβρη 2015
Στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, ψηφίζω, στηρίζω την Λαϊκή Ενότητα! Με επιφυλάξεις πολλές, με διαφωνίες αρκετές. Αλλά, αναγνωρίζω στην ηγετική ομάδα της Λαϊκής Ενότητας, την τόλμη, το θάρρος, να πουν όχι με δύναμη ψυχής, με πολιτική περίσκεψη, με την διάθεση να διαφυλάξουν την τιμή και την... 
αξιοπρέπεια της Αριστεράς και των ανθρώπων του μόχθου, της βιοπάλης, της φτώχιας, την προστασία της ανεξαρτησίας και του πλούτου της χώρας.
Δεν είχα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη του 15. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά, κάθε μέρα μετατρεπόταν σε χυλό, δεν στήριζε αλλά υπονόμευε τους λαϊκούς αγώνες, μετατρεπόταν σε δύναμη διαχείρισης του αστικού συστήματος και της οικονομικής εξουσίας του.
Όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, έδειξε από την πρώτη εβδομάδα, την υποχωρητικότητα, την διάθεση συμβιβασμού, την ίδια στρατηγική προσήλωση με τους προκατόχους του, στην πάση θυσία παραμονή στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Αυτό καθόρισε την ανυπαρξία εναλλακτικού σχεδίου.
 Εναλλακτικό σχέδιο, μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στον λάκκο των λεόντων, δεν υπάρχει!
 Ήταν προδιαγεγραμμένη πλέον η αποδοχή των μνημονίων, των μέτρων εξόντωσης των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, η εκποίηση του εθνικού πλούτου, η περαιτέρω πρόσδεση της χώρας στην μέγγενη της εξάρτησης, της πολιτικής άλωσης της, από την εσωτερική και διεθνή οικονομική ολιγαρχία και τις λεγόμενες αγορές. Η «γενναία διαπραγμάτευση», ήταν το όχημα για να οδηγηθούμε σε τετελεσμένα και στο μετέπειτα αδιέξοδο.
Απευθύνομαι σε όσους από τους φίλους και συντρόφους μου, ισχυρίζονται, ότι με ψήφο ανοχής έστω, θέλουν να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια «δεύτερη ευκαιρία».
 Κάνουν λάθος!
Την ευκαιρία θα την δώσουν, για να ανασυνταχθεί πλήρως το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της διαφθοράς, θα την δώσουν σε μια κεντροαριστερή ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ, θα την δώσουν στην υλοποίηση των μνημονίων, στην δυστυχία των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων για τα επόμενα σαράντα χρόνια!
Πρέπει να υπάρξει τώρα η ψήφος αντίστασης.
Πρέπει τώρα να γίνει η αρχή των νέων αγώνων.
Να γίνει η ανάταξη των ελπίδων.
 Να ανάψει η θρυαλλίδα της εξέγερσης της νέας γενιάς. Για να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί το δικαίωμα της στην ζωή.
 Για την εξέγερση του κόσμου της εργασίας και του καθημερινού μόχθου, για όσα κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα, τους άρπαξαν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις τους μέσα από τα χέρια.
Πρέπει να ορθώσουμε το ΟΧΙ της περηφάνιας, στην υποτέλεια, στην άνευ όρων παράδοση μας.
Πρέπει να συγκροτήσουμε μετά τις εκλογές, το Μέτωπο της πολιτικής έκφρασης του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου. Με καλύτερους όρους, με επεξεργασμένο πρόγραμμα, με αλήθεια και αξιοπιστία, με ισοτιμία και ευρυχωρία.
Καλώ τα μέλη και τους φίλους της Ανυπότακτης Πολιτείας, να στηρίξουν την Λαϊκή Ενότητα με όλες τους τις δυνάμεις. Στο τέλος του δρόμου, που ίσως θα είναι μακρύς, θα αχνοφέγγει το φως, μιας κοινωνίας δικαιότερης, με την κυριαρχία των δυνάμεων της εργασίας και του πολιτισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ