Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Σκέφτονται την αποχή οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές

Στη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ των αρχηγών της Super και της Football League και του ΠΣΑΠ, αποφασίστηκε να γίνει αποχή αν δεν ενεργοποιηθεί το εγγυητικό ταμείο.
Αν δεν ενεργοποιηθεί το Εγγυητικό Ταμείο, οι επαγγελματίες της Football League αλλά και της Super League, αναμένεται να προβούν σε αποχή.
Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που έγινε μεταξύ των αρχηγών των ομάδων με τον ΠΣΑΠ.
Στην ομιλία του προς τους αρχηγούς των ομάδων της Super League και της...Football League, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π., Διονύσιος Δημόπουλος, τόνισε: «Από τις αρχές του 2013 έχουν υπογραφεί συμφωνίες μεταξύ του Π.Σ.Α.Π. και των φορέων του ποδοσφαίρου, της Super League, της Football League και της Ε.Π.Ο., οι οποίες προέβλεπαν και προβλέπουν νέα δικαιώματα και υποχρεώσεις για παίκτες και Π.Α.Ε.

Οι Λίγκες, με τη συνδρομή της Ε.Π.Ο., ανέλαβαν την υποχρέωση σύστασης του Εγγυητικού Ταμείου, ώστε να δίνεται βοήθημα στους ποδοσφαιριστές, οι ομάδες των οποίων υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία και μένουν απλήρωτοι. Αυτή η σύσταση είχε προβλεφθεί να γίνει μέχρι τις 30.06.2013, με την καταβολή 15.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Super League, 8.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Football League και 3.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Football League 2, ετησίως, με τη συνδρομή της Ε.Π.Ο. με 50.000 ευρώ τον χρόνο.

Μετά από 2 χρόνια και 3 μήνες και ενώ τα δικαιώματα των Π.Α.Ε. ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και ενώ έχουν συνταχθεί κανονισμοί για τη λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου και έχουν γίνει συναντήσεις και διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις διοικήσεις και στους δικηγόρους των νομικών υπηρεσιών, η σύσταση δεν έχει, ακόμα, πραγματοποιηθεί.

Τον Μάιο που μας πέρασε, η Γενική Συνέλευση του Π.Σ.Α.Π. αποφάσισε σύσσωμη, με τη ψήφο των εκπροσώπων όλων των ομάδων, να μη ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα αν δεν έχει συσταθεί το Εγγυητικό Ταμείο.

Δόθηκε για ακόμα μία φορά χρόνος και χώρος στις Π.Α.Ε., καθώς, ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Super League ενώ έγιναν αγώνες και για το Κύπελλο Ελλάδος.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και συσπειρωμένοι, για να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους και να επιτύχουμε κάτι καλό για τους ποδοσφαιριστές.

Η Εθνική μας ομάδα, ήδη, έδωσε το καλό παράδειγμα, με την ανακοίνωση των διεθνών μας για την ανάγκη για δραστικότερα μέτρα, εάν δεν έχει συσταθεί το Εγγυητικό Ταμείο έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2015.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μας καθοδηγεί.

Ολοι μας, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι αναγκαίο να είμαστε ενωμένοι, όπως τότε που πετύχαμε τους ευνοικότερους όρους της ασφαλιστικής μας κάλυψης, για την ιστορικής σημασίας σύσταση του Εγγυητικού Ταμείου.

Ολοι οι συνάδελφοι μας πρέπει να είναι σε επικοινωνία με την Διοίκηση του Π.Σ.Α.Π. και να είναι σίγουροι ότι θα τους βοηθήσουμε και μαζί θα πετύχουμε να συσταθεί το Εγγυητικό Ταμείο.

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι Λίγκες απέναντι στους ποδοσφαιριστές, με μπροστάρη την Εθνική θα πρέπει να απέχουμε απο τα αγωνιστικά καθήκοντα μας, γιατί ο χρόνος που πέρασε είναι πολύς και τα περιθώρια ανοχής εξαντλήθηκαν.

Και η αποχή, όπως και η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα μας.

Ας ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ στην αντίδραση των εργοδοτών, ώστε να μη χρειαστεί η άσκηση αυτών των δικαιωμάτων μας.

Δε ζητάμε τίποτα άλλο πέρα από την αυτονόητη τήρηση των συμφωνηθέντων».

Στη συγκέντρωση των αρχηγών των ομάδων της Super League και της Football League, συζητήθηκαν επίσης θέματα που έχουν σχέση με την βία, τον ρατσισμό, το ντόπινγκ, την κοινωνική ευθύνη και το μείζον ζήτημα που αφορά ασφαλιστικές εκκρεμότητες απο την Football League, για τις σεζόν 2012-2013 και 2013-2014, σε σχέση με τα ασφαλιστικά συμβόλαια 3383/7 και 3450/4. 

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ