==► ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ: "Πολλαπλά εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή – Αποκαλυπτική η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών"  ==► ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ   ==► Κριτική και προτάσεις του Δημήτρη Τραπεζιώτη, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας  ==► Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για το Πολυτεχνείο  ==► ΣΥΡΙΖΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ  ==► ΓΕΑ: Κυριακή 24 Νοεμβρίου το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου»  ==► Υπεγράφη η πρόσκληση για το καινούργιο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» ύψους, 410 εκατ. ευρώ  ==► Μίλτος Ζαμπάρας Με Πείσμα και Όραμα: Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να κερδίσει μάχες  ==► Η ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ - Σχετικά με τη σύσταση “Ενεργειακών Κοινοτήτων"  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ντροπή να μιλάτε για ανάπτυξη όταν η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν (βίντεο)  ==► “Όχι” σε μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, λέει το Μαξίμου   ==► Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση η ελληνική κτηνοτροφία - Απαιτείται εθνικό σχέδιο διάσωσης της και όχι «κούφια λόγια»  ==► ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: "Εμμονή στο λάθος" - Άρθρο στα “Νέα Σαββατοκύριακο”  ==► Δημιουργία, στην πόλη των Αγρινιωτών   ==► ΚΚΕ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ  ==► Η πολιτική ορθότητα εναντίον Πολάκη, η ανδροφοβία/μισανδρισμός της ελληνικής κοινωνίας και τα εκατομμύρια της Λινού  ==► Ο.Α.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ  ==► 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ  ==► Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ-νίας  ==► Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ - ΑΔΜΗΕ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ  ==►   ==► Γιατί η Αριστερά δείχνει να μην έχει τόση απήχηση στην κοινωνία;  ==► Με πολλές ειδήσεις η παρουσία Λιβάνιου στην ΚΕΔΕ - Έρχονται αλλαγές σε ΟΤΑ & Περιφέρειες  ==► ΚΚΕ: Ανείπωτη θλίψη, συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Νίκου Ζαραϊδώνη    By The best widgets

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

''ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ''

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου θετικό για την Αριστερά, το λαό και τη χώρα. Αναδείχτηκε με τη λαϊκή ψήφο μία Βουλή με το 88% των βουλευτών της να ανήκουν σε παλαιομνημονιακά ή νεομνημονιακά κόμματα και το...
7% στους νεοναζιστές.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η πιο συνεπής αντιμνημονιακή δύναμη, παρά την ηρωική και γεμάτη αυταπάρνηση πολιτική προεκλογική δουλειά των υποψήφιων βουλευτών της και των χιλιάδων μελών και φίλων της,δεν μπόρεσε, για ελάχιστες ψήφους, να πετύχει τον εκλογικό στόχο της για είσοδο στη Βουλή. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει πλέον στη Βουλή πολιτική δύναμη, που να ασκεί ουσιαστική και δυναμική αντιπολίτευση στις μνημονιακές πολιτικές και να έχει συγκεκριμένη εναλλακτική και εφαρμόσιμη αντιμνημονιακή, φιλολαϊκή και προοδευτική πολιτική πρόταση.
Οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς έμειναν εκλογικά στάσιμες. Η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δεν τιμωρήθηκε και από την άλλη δυστυχώς ο νεοναζισμός ξανασήκωσε και εκλογικά κεφάλι.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι άλλες μνημονιακές δυνάμεις της «αντιπολίτευσης», θα ισχυρίζονται πλέον συνεχώς, για να νομιμοποιήσουν την εφαρμογή των σκληρών μνημονιακών πολιτικών, ότι όσοι πήγαν ή δεν πήγαν στις κάλπες, ανεξαρτήτως των προθέσεων τους, με την ψήφο ή την αποχή τους, νομιμοποίησαν το 3ο μνημόνιο και την βαθύτατα συντηρητική και ηττοπαθή αντίληψη ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος στα μνημόνια  της λιτότητας.
Οι αιτίες γι΄ αυτή μας την ήττα είναι καταρχήν εξωγενείς. Έχουν να κάνουν με τον πολύ σύντομο χρόνο των 25 ημερών, μέσα στον οποίο ταυτόχρονα συγκροτηθήκαμε και δώσαμε τη μάχη των εκλογών, με τον αποκλεισμό μας από κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και από τον τηλεοπτικό χρόνο που μας αναλογούσε με βάση τη δύναμη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, με την καθολική επίθεση και συκοφάντηση ως «συμμορία δραχμιστών» που δεχθήκαμε από το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ και από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρωτοφανή πολεμική από την ηγεσία του ΚΚΕ που μας θεώρησε τον βασικό πολιτικό της αντίπαλο, με την αποχή μεγάλου τμήματος του λαού και της νεολαίας που είχε ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Έχουν να κάνουν με τη στημένη από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που ενίσχυσε τα κυρίαρχα συστημικά διλήμματα περί αριστερής παρένθεσης, κινδύνου επανόδου της Νέας Δημοκρατίας, δεύτερης ευκαιρίας στο ΣΥΡΙΖΑ κλπ.
Υπάρχουν όμως και οι δικές μας αδυναμίες και λάθη, που συνέβαλαν στο εκλογικό αποτέλεσμα. Ηαδυναμία μας να αποδομήσουμε επαρκώς τα κυρίαρχα συστημικά προεκλογικά διλήμματα, να προβάλουμε πειστικά το σύνολο της εναλλακτικής μας πρότασης και να σπάσουμε το φόβο και την καταστροφολογία της κυρίαρχης ιδεολογίας για το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη, να εντοπίσουμε εγκαίρως τους κινδύνους της αποχής, ιδιαίτερα της νεολαίας, αλλά και τον κίνδυνο μη εισόδου μας στη Βουλή, ώστε να προσαρμόσουμε ανάλογα τους στόχους και την εκλογική μας καμπάνια.
Η μάχη που χάσαμε είναι σημαντική και μας δημιουργεί μεγάλες πολιτικές δυσκολίες. Ωστόσο δεν χάσαμε τον πόλεμο και μπορούμε να αντεπιτεθούμε, αφού πρώτα συλλογικά και δημοκρατικά εντοπίσουμε και διορθώσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Επομένως ανασυντασσόμαστε, ανασυγκροτούμαστε ως πολιτικός φορέας - μέτωπο με συμμετοχή, δημοκρατία, εξωστρέφεια καιπερνάμε στην αντεπίθεση με πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες, για την απόκρουση των εφαρμοστικών νόμων του 3ου μνημονίου, για τη στήριξη των μισθών, των συντάξεων και των δημόσιων δαπανών για κοινωνικές πολιτικές και για την αποτροπή των νέων φορομπηχτικών πολιτικών και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας.
Θα απουσιάζουμε από τη Βουλή, αλλά θα δίνουμε μαζικό και δυναμικό παρόν στους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες και αντιστάσεις που θα υπάρξουν - έστω σποραδικά και με αποσπασματικά αιτήματα - το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα αρχίσει να εφαρμόζεται το 3ο μνημόνιο. Στόχος μας θα είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη, την κλιμάκωση και στο συντονισμό αυτών των αγώνων και να προβάλλουμε την συνολική εναλλακτική πολιτική διέξοδο που εμείς προτείνουμε.
Με αυτές τις προϋποθέσεις, μπορεί πολύ σύντομα να αποδειχτεί ότι ο συντριπτικά πλειοψηφικός φιλομνημονιακός πολιτικός συσχετισμός, που αναδείχτηκε στη Βουλή με τη λαϊκή ψήφο στις 20/9, δεν θα έχει πραγματική πολιτική αντιστοίχιση με την κοινωνία και τις λαϊκές ανάγκες. Μπορούμε και πρέπει να γίνουμε ο φορέας πολιτικής υποδοχής της αντίστασης και της ελπίδας των λαϊκών στρωμάτων, που θα απομακρύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ