Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Μέτρα τάξης και τροχαίας για το Παναιτωλικός – Βέροια

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας ανακοινώθηκαν τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά την διεξαγωγή του αγώνα Ποδοσφαίρου για τo πρωτάθλημα της 4ης Αγωνιστικής ημέρας της SUPER LEAGUE, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ την Τρίτη  (22/9/2015) και ώρα 18.15΄  στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.
Αναλυτικά η απόφαση:

1.    Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ να θεωρήσει και να διαθέσει έως έξι χιλιάδες διακόσια (6.200) εισιτήρια ,συμπεριλαμβανομένων και των εισιτηρίων διαρκείας, τα οποία θα διαθέσει αποκλειστικά και μόνο στους φιλάθλους της . Τα εισιτήρια που θα διαθέσει στους φιλάθλους της ,να είναι ονομαστικοποιημένα ,αριθμημένα από το ηλεκτρονικό σύστημα  και η διάθεσή τους να γίνει με την επίδειξη δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, το οποίο οι φίλαθλοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους κατά την προσέλευσή τους στο γήπεδο για τον απαιτούμενο έλεγχο, όπως περιγράφεται  και στο πρακτικό σύσκεψης.  Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε.  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, να προσέλθουν στο γήπεδο μεμονωμένα και κατά κύριο λόγο πεζοί, να εισέλθουν από τις θύρες 1, VIP, 2 (μεγάλη κερκίδα) , 3, 4, 4Α, 5 (μικρή κερκίδα και υπερυψωμένο τμήμα αυτής), 7 (πέταλο) και να καταλάβουν θέσεις στις αντίστοιχες κερκίδες του γηπέδου.
2.     Την απαγόρευση, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 4326/2015, της με οποιονδήποτε τρόπο διάθεσης εισιτηρίων στις λέσχες του άρθρου 41Β του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει, οι οποίες δεν λειτουργούν νομίμως, σύμφωνα με τους όρους  και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής της.
3.     Να μην ορισθεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του Γηπέδου Παναιτωλικού αποκλειστικά για φιλάθλους της φιλοξενούμενης Π.Α.Ε.
4.     Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ να καταλάβουν  τις θέσεις στις κερκίδες των θυρών του Γηπέδου, όπως αυτές αναγράφονται στα εισιτήρια του αγώνα, που κατέχουν .
5.     Οι αθλητικές αποστολές να προσέλθουν στο γήπεδο μία (1) ώρα και τριάντα (30)  λεπτά της ώρας νωρίτερα από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης.
       Το λεωφορείο της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας, αμέσως μετά την αποβίβαση των αθλητών και των συνοδών τους, να αποχωρήσει συνοδεία δικυκλιστών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. της Δ/νσεώς μας και να σταθμεύσει στον αύλειο χώρο της  Διεύθυνσης  Αστυνομίας Ακαρνανίας .
6.     Με μέριμνα της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ τα μέλη και οι επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας να φιλοξενηθούν στα μπουθ. Οι θύρες του Γηπέδου Παναιτωλικού  να ανοίξουν την 16.15΄ ώρα της 22/9/2015 .
7.     Να  πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους ,σε δύο ή τρεις ζώνες, περιμετρικά του γηπέδου,  ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης, απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων και να  απομακρυνθούν  όσοι τυχόν φίλαθλοι  στερούνται εισιτηρίων ή τα προμηθεύτηκαν κατά παράβαση των διατάξεων που ισχύουν.  
8.     Να αποκλεισθεί η πρόσβαση στο γήπεδο όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή κατέχουν εισιτήρια και προσέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση μη τηρώντας τις διατάξεις και τα μέτρα που αποφασίσθηκαν σύμφωνα με το από 10/9/2015  Πρακτικό Σύσκεψης .
9.     Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών , χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς ,σε γυάλινες, μεταλλικές κτλ. συσκευασίες, πλην πλαστικών και χάρτινων,  σύμφωνα με την 7/2009 Αγορανομική Διάταξη.
10. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο  φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό,  υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό που περιέχουν υβριστικό, ρατσιστικό περιεχόμενο, με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.
11. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Γήπεδο,  την ημέρα του αγώνα,  του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί από την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ,  πριν από την  ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων .
12.  Οι Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και  Π.Α.Ε  ΒΕΡΟΙΑ  να γνωστοποιήσουν έγκαιρα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας  και στο FAX 26410-22508 ή 26410- 22667,  επιπρόσθετα στοιχεία για:
α.  Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δύο ομάδων ,ώρα αναχώρησης τους από αυτά ,καθώς και τους υπευθύνους των αποστολών (ονοματεπώνυμα –κινητό τηλέφωνο),την ημέρα του αγώνα ,προκειμένου διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για τη συνοδεία τους και καθορισθεί το δρομολόγιο μετάβασής τους στην Αθλητική εγκατάσταση.
sup-panai-pao-20154
β. Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των εκπροσώπων –υπευθύνων της, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα , να βρίσκονται στην Αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων , προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας .

γ. Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ να προσλάβει ως προσωπικό ασφαλείας –σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ’ αριθμ. 38404 από 18.8.2009 κ.υ.α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλειας Αθλητικών Εκδηλώσεων – προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας ,για τη λήψη αστυνομικών μέτρων από 15.15΄ ώρα της 22/9/2015 , σύμφωνα με την αναλογία και ελάχιστο για ΑΥΞΗΜΕΝΑ 1: 100 Θεατές, το οποίο θα συνεργάζεται με την αστυνομική αρχή , για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρ. 41Δ του Ν. 2725/1999 όπως ισχύει σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητας ,τον αριθμό αδείας ,τα ακριβή καθήκοντα , τις θέσεις του προσωπικού και τη διεύθυνση κατοικίας   του προσληφθέντος προσωπικού , στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή (Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου) , στη ΔΕΑΒ και στη διοργανώτρια αρχή , στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.
δ.  Επισημαίνεται ότι τα καθήκοντα του προσωπικού ιδιωτικής επιχείρησης   παροχής  υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) προβλέπονται στο άρθρο 41Δ, παρ.12 κ΄13 του Νόμου 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» και από τις διατάξεις του άρθρου 14.7.2 εδ. λα΄ της υπ`αρίθ. 38404 της 18/26.8.2009 Απόφασης Υπουργών Εσωτερικών –Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού (ΦΕΚ 1780,τ.Β΄) Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας των αθλητικών εκδηλώσεων και συγκεκριμένα  :
            Ο έλεγχος για λόγους ασφαλείας, των προσερχόμενων θεατών στην   αθλητική εγκατάσταση εν όψει αθλητικής εκδήλωσης γίνεται με σωματική έρευνα  από μέλος του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας του ιδίου φύλου με τον θεατή. Υποχρεωτικός σωματικός έλεγχος πραγματοποιείται από την Ελληνική  Αστυνομία, προσωπικό της οποίας παρίσταται στις θύρες εισόδου της αθλητικής εγκατάστασης ή καλούνται ειδικά προς τούτο. Σε περίπτωση που προσερχόμενος θεατής , αρνηθεί το σωματικό έλεγχο, η αστυνομική αρχή ή το ιδιωτικό προσωπικό  ασφαλείας, εφόσον έχει προηγηθεί άρνηση ελέγχου του από την αστυνομική αρχή κατά περίπτωση, δικαιούται να απαγορεύσει την είσοδό του, στην αθλητική εγκατάσταση.
             Στα καθήκοντα του προσωπικού ασφαλείας περιλαμβάνεται και το προβλεπόμενο από την παράγραφο 1 του άρθρου 275 Κ.Π.Δ, δικαίωμα να συλλαμβάνουν τους δράστες πράξεων βίας στις περιπτώσεις αυτόφωρων αδικημάτων και να τους παραδίδουν αμέσως στην παριστάμενη Αστυνομική Αρχή .
13. Αμφότερες οι διαγωνιζόμενες Π.Α.Ε, να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους των, με κάθε πρόσφορο μέσο, το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης.
14. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται , σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ.7 του αρθρ. 41Γ ,των παραγρ.3 και 9 του αρθρ.41Δ και του αρθρ. 41Ζ του Ν.2725/1999 , όπως αυτός τροποποιήθηκε , συμπληρώθηκε και ισχύει και με Ν 4049/2012 ‘Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις ‘ και με Ν. 4326/2015 ΄΄ Περί επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό ΄΄  
15. Η ισχύς της απόφασης , ισχύει από τη δημοσίευσή της.  
ΜΕΤΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ στάθμευσης των οχημάτων, από 14.45΄- 20.45΄ ώρα της 22/9/2015  στις οδούς  Βλοχού – Νικηταρά – Προυσιωτίσσης σε όλο το μήκος της – Βλαχοπούλου ( από Καψάλη έως Ιπποκράτους) – ανώνυμο πεζόδρομο έμπροσθεν γηπέδου Παναιτωλικού – χώρος διασταύρωσης οδών Βλοχού και Αχελώου και
 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλες τις ανωτέρω οδούς, σε όλο το μήκος της οδού Αχελώου καθώς και στην οδό Καζαντζάκη με κατεύθυνση από Διαμαντή προς Αχελώου από 15.15΄- 20.45΄ ώρα της 22/9/2015για να διεξαχθεί με ασφάλεια ο προαναφερόμενος  ποδοσφαιρικός αγώνας.
ΑΡΘΡΟ (2)
Τα χρονικά διαστήματα , των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων & διακοπή της κυκλοφορίας), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, στα προκαθορισμένα σημεία, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του Eπικεφαλής των μέτρων τροχαίας.
ΑΡΘΡΟ (3)
Έναρξη ισχύος της παρούσης  από 14.45΄ ώρα της 22/9/2015 .

ΑΡΘΡΟ (4)
Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του Κ.Ο.Κ.  Η εκτέλεση της παρούσας ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας  Αγρινίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ