Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχονται 7 εκατ. ραβασάκια για καταβολή φόρου μετά τις εκλογές

Και από Δευτέρα, τα κεφάλια… μέσα. Οι εκκρεμότητες μας με την εφορία μπήκαν διακριτικά κάτω από το χαλί αλλά μετά την κάλπη θα αρχίσουν να βγαίνουν μια-μια στην επιφάνεια. Κάθε αγρότης, κάθε εμπλεκόμενος με... ανώνυμη εταιρεία, ΕΠΕ ή Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία αλλά περίπου 35.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 2500 κυβικών, πισίνας ή σκάφους αναψυχής, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα καινούργιο «μπιλιετάκι» από το υπουργείο Οικονομικών.
Από την 1η Οκτωβρίου θα επιβληθεί ο νέος ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ενώ θα κληρώσει για ποια νησιά θα αυξηθούν όλοι οι συντελεστές του ΦΠΑ. Αν προστεθεί και η αποστολή ειδοποιητηρίων στους κατόχους ανασφάλιστων αυτοκινήτων να τα ασφαλίσουν εντός οκτώ ημερών με penalty 250 ευρώ, τότε τα μπιλιετάκια θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο. Να βάλουμε και τον νέο ΕΝΦΙΑ; Ο λογαριασμός ανεβαίνει στα επτά εκατομμύρια και όλα αυτά μέσα στον Οκτώβριο

Γιατί τόσα ειδοποιητήρια;

1.Οι αγρότες θα πληρώσουν επιπλέον επειδή με το εκκαθαριστικό της εφορίας υπολογίστηκε προκαταβολή φόρου με συντελεστή 27,5%. Ο συντελεστής αυτός, θα γίνει τώρα 55% οπότε θα πρέπει να καταβληθεί η διαφορά

2. Οι επιχειρήσεις κατέβαλαν προκαταβολή φόρου για τα κέρδη του 2014 με συντελεστή 80%. Αυτός ο συντελεστής έγινε 100% οπότε επίσης θα πρέπει να δοθεί η διαφορά

3.Θα εκδοθεί η απόφαση της ΓΓΔΕ που θα καθορίζει τη διαδικασία ειδοποίησης όσων διατηρούν ανασφάλιστα αυτοκίνητα και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα καλεί τους οδηγούς να ανταποκριθούν και να ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέσα σε οκτώ ημέρες για να αποφύγουν τα χειρότερα.

4. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβλήθηκε στα σκάφη αναψυχής αναδρομικά ενώ αυξήθηκε για ΙΧδες με οχήματα άνω των 2500 κυβικών και κατόχους πισίνας επίσης με αναδρομικό χαρακτήρα. Για τους περισσότερους, η εφορία πρόλαβε να τους επιβάλλει τον φόρο πριν τους κάνει την εκκαθάριση. Όχι όμως για όλους. Περίπου 35.000 πλήρωσαν τον φόρο του 2014 πριν γίνει η αναδρομική αύξηση οπότε τώρα χρωστούν και θα πρέπει να καταβάλουν τη διαφορά.

Σε αυτό το πακέτο, ασφαλώς ξεχωρίζει ο ΕΝΦΙΑ. Και φέτος, θα σταλούν έξι εκατομμύρια ειδοποιητήρια. Τουλάχιστον, οι φορολογούμενοι θα παραλάβουν ένα εκκαθαριστικό το οποίο θα περιλαμβάνει και τις όποιες εκπτώσεις φόρου και δεν θα χρειάζεται να αναζητούν 2ο και 3ο ειδοποιητήριο όπως πέρυσι. 

Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ