Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η δραχμή, αφού κατέστρεψε, διχάζει τη ΛΑΕ

Εβδομάδα συσκέψεων και απολογισμού ήταν αυτή που μας πέρασε για τη Λαϊκή Ενότητα, που τώρα μπροστά της έχει την -κάθε άλλο παρά εύκολη- διαδικασία διαχείρισης της ήττας και ανασύνταξης, με τα πρώτα εσωτερικά μέτωπα να διαφαίνονται ήδη.
Κοινή παραδοχή αποτελεί το ότι δεν κατέστη δυνατόν να γίνει πειστικό το εναλλακτικό σχέδιο, με στελέχη του... κόμματος να κάνουν λόγο για αδυναμίες και λάθη αλλά και για περιορισμένο χρόνο για να επεξηγηθεί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου, η πρόταση για έξοδο από την Ευρωζώνη με την καθιέρωση εθνικού νομίσματος ήταν δύσκολο να εξηγηθεί πειστικά «εν μέσω προεκλογικής περιόδου και καταστροφολογίας από όλες τις συστημικές δυνάμεις, πράγμα που προκάλεσε σοβαρές δυσχέρειες στην ανάπτυξη της εκλογικής επιρροής μας».

«Συναντήσαμε δυσκολίες στην προσπάθειά μας να αρθρώσουμε το εναλλακτικό μας σχέδιο, ιδιαίτερα αναφορικά με την έξοδο από την Ευρωζώνη» ανέφερε στο γαλλικό περιοδικό Regards ο Π. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ως θετικό το ότι άνοιξε η «απαγορευμένη συζήτηση». Για αδυναμία να αποδομηθούν επαρκώς τα «κυρίαρχα συστημικά προεκλογικά διλήμματα» και να προβληθεί «πειστικά το σύνολο της εναλλακτικής πρότασής μας και να σπάσουμε τον φόβο και την καταστροφολογία της κυρίαρχης ιδεολογίας» μίλησε ο Δ. Στρατούλης.

«Δεν ήταν το μήνυμά μας η δραχμή, έτσι όπως τουλάχιστον αυτό πέρασε σε έναν μεγάλο ή σε μικρότερο βαθμό στην κοινωνία» σημείωσε στο «Βήμα FM» ο Κ. Ήσυχος, που εξήγησε πως αυτό που είπε η ΛΑΕ ήταν ότι εντός Ευρωζώνης οι δυνατότητας οικονομικής αυτοτέλειας είναι «εξαιρετικά περιορισμένες». «Το συνδέσαμε με τη λογική ενός εθνικού νομίσματος, το οποίο δεν αποτελεί αυτοσκοπό», τόνισε.

«Συγκεχυμένο το μήνυμα που εξέπεμψε η ΛΑΕ», σύμφωνα με τον Αλ. Αλαβάνο. «Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας έλεγε ότι το νόμισμα δεν είναι θέμα και ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης έλεγε να βγούμε από το ευρώ, η κ. Κωνσταντοπούλου έλεγε ότι το δίλημμα είναι ευρώ ή δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως «έπρεπε κανείς να μιλήσει με σαφήνεια, να κάνει μια επιλογή».

Ανασυγκρότηση ή απόσυνθεση;

Οργανωτική ανάπτυξη, συγκρότηση του κόμματος και άνοιγμα της συζήτησης για την εναλλακτική πρόταση της ΛΑΕ είναι οι βασικές προτεραιότητες του κόμματος για την ερχόμενη περίοδο. Με απόφαση του Π.Σ. συγκαλείται εντός του Οκτωβρίου πανελλαδική συνάντηση αντιπροσώπων και τοπικών επιτροπών για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον καθορισμό προγράμματος δράσης. Παράλληλα, τίθεται ως στόχος η διεξαγωγή του πρώτου, ιδρυτικού αντιπροσωπευτικού συνεδρίου μέσα στους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΛΑΕ, η «πολιτική επίδραση και η ηθική ακτινοβολία του κόμματος είναι πολύ μεγαλύτερη της πρώτης εκλογικής της καταγραφής».

Κατά της συγκρότησης ενιαίου αντιμνημονιακού κόμματος τάσσεται με άρθρο του στο Rproject ο Η. Ιωακείμογλου, που στήριξε ανοιχτά τη ΛΑΕ. «Βαδίζουμε ξεχωριστά, χτυπάμε μαζί! Η δημιουργία ή ανασυγκρότηση ενός κόμματος που θα υποκρύπτει μέτωπο, όπου οι ρόλοι θα συγχέονται και όλοι θα συνυπάρχουν μέσα στην οργανωτική δημιουργική ασάφεια, θα οδηγήσει αναγκαστικά στην πολυδιάσπαση και την παρακμή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ