Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Επέλαση» ΕΝΦΙΑ Τι αλλάζει

Dealnews: Και τώρα η λυπητερή... για χιλιάδες εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού πρέπει να βάλουν το «χέρι στην τσέπη» στο επόμενο διάστημα, καθώς αναμένεται να αποσταλούν τις επόμενες 10 μέρες τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία και θα κληθούν να καταβληθούν...από τις αρχές Οκτωβρίου.
Το πρώτο ωστόσο πλήγμα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ότι η αποπληρωμή του φόρου δεν θα γίνει σε 6 δόσεις όπως την περσινή χρόνια αλλά σε 5, με τους φορολογούμενους να πληρώνουν την πρώτη δόση τον Οκτώβριο και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2016.

Μέσα στο διάστημα αυτό των 5 μηνών, αναμένεται να να συγκεντρωθούν συνολικά 2,65 δις ευρώ, με μόνο κάποιες μικρές αλλαγές σε ότι ίσχυε την προηγούμενη χρονιά.

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση και απαλλαγή;

Έκπτωση έως 50% δικαιούνται:

Όταν το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 9.000 ευρώ για τον άγαμο με προσαύξηση 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

Όταν η αξία των ακινήτων δεν ξεπερνά τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τις 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τις 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο παιδιά.

Έκπτωση έως και 100% δικαιούνται:

Όταν το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 12.000 ευρώ και δεν υπάρχει περιουσιακό κριτήριο και η επιφάνεια των ακινήτων να μην ξεπερνά τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Όταν ο φορολογούμενος είναι ή πολύτεκνος, ή άτομο με αναπηρία με ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 80%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ