Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ-Π. Σγουρίδης: «Είμαστε αντισυστημικοί» (video)

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αγρινίου, ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πρώην βουλευτής και υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παν. Σγουρίδης, παρουσίασε τη λίστα των... υποψήφιων του κόμματος του Πάνου Καμμένου στην Αιτωλοακαρνανία.
Όπως είναι γνωστό επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Θύμιος Δρόσος, φιλόλογος και πολιτικός επιστήμων από τη Ναυπακτία, ενώ ακολουθούν οι: Γ. Σταθόπουλος, αρχαιολόγος, τ. δήμαρχος, ο Π. Μιχαλάτος, οικονομολόγος, νομικός, ο Β. Παπαγεωργίου, δικηγόρος, η Δ. Αλεξάνδροπούλου, άνεργη, η ιατρός Ουρ. Μπούρχα, η Σπυριδούλα Καραγιώργου, υπάλληλος στο Αττικό μετρό, ο Διογ. Παπαδόπουλος μηχανικός ποιοτικού ελέγχου του Εμπορικού Ναυτικού και ο Συμεων (Μάκης) Γκοργκόλης εκπαιδευτικός ειδικής αγωγή.
Ο κ. Σγουρίδης έκανε λόγο για ποιοτικό ψηφοδέλτιο που μπορεί να φέρει έδρα στους ΑΝΕΛ στην Αιτωλοακαρνανία και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι δημοσκοπήσεις θα διαψεύσουν σχετικά με την είσοδο των ΑΝΕΛ στη βουλή, όπως έγινε και τον Ιανουάριο.
Ο πρώην υφυπουργός, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην θήτευα της συγκυβέρνησης που σημείωση πως κινήθηκε σε δυο βασικούς άξονες: Στη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές και στο χτύπημα της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Χαρακτήρισε «κομβικό σημείο» την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και πως η βούληση της πλειοψηφίας του λαού αξιοποιήθηκε ώστε να απορριφτεί «μια ημιτελής και προβληματική πρόταση» όπως ήταν αυτή του κ. Γιούνκερ και να επιτευχθεί μια συμφωνία που δίνει περιθώρια βελτίωσης αλλά και προοπτικές.
Χαρακτήρισε ακόμη τους ΑΝΕΛ κόμμα με «πατριωτική-ριζοσπαστική δομή» που στήριξε την συμφωνία ώστε η χώρα να μην μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων και λαθρομεταναστών. Όπως εξήγησε οι λόγοι που το κόμμα του κ. Καμμένου στηρίζει τη συμφωνία είναι πρωτίστως εθνικοί.
Είπε ακόμη πως με την συμφωνία επετεύχθησαν τρεις «άυλοι» και δυο «υλικοί» στόχοι: Οι «άυλοι» είναι ότι η κοινωνία γνωρίζει πως η συγκυβέρνηση δεν ήταν δεδομένη και πως ξέρει να διαπραγματεύεσαι σκληρά, ότι οι έλληνες διαπιστώνουν πως υπάρχει βούληση για το χτύπημα της διαπλοκής και της διαφθοράς και πως βγήκε το συμπέρασμα ότι «χωρίς παραγωγή δεν ξοφλάς τα δανεικά»…
Οι υλικοί στόχοι που επετεύχθησαν κατά τον κ. Σγουρίδη είναι η αναχρηματοδότηση έως το 2018 και πως το ζήτημα του χρέους βρίσκεται πλέον στο τραπέζι.
Ως προς το ερώτημα γιατί οι ΑΝ-ΕΛ ζητούν και πάλι την στήριξη του λαού, απάντησε πως το κόμμα αναδείχθηκε πλέον ως δύναμη σταθερότητας, πως ημπόρει να βάλει τέλος συμμετέχοντας ξανά στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην διαφθορά, πως έχει σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας , να λειτουργήσει το κρατάς με σύγχρονο και αξιοκρατικό τρόπο και παράλληλα να αξιοποιήσει στο έπακρο χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους.
Επανέλαβε την βεβαιότητα του πως οι ΑΝΕΛ θα βρίσκονται και πάλι στη βουλή και απαντώντας σχετικά, τάχθηκε υπέρ ακόμη και ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, «φτάνει τα κόμματα με τα οποία μπορεί να γίνει αυτή η συνεργασία να απαλλαγούν από τα βαρίδια τους». Σχετικά με τον διαχωρισμό μνημόνιο – αντιμνημονιο, απάντησε πως «τα χρόνια της αθωότητας παρήλθαν» κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως ακόμη και σωστές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονταν δεν τις έκανε , επαναλαμβάνοντας πως πλέον ο διαχωρισμός έχει να κάνει με τους «συστημικούς» και τους αντισυστημικούς».
po-anel-psifodeltio3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ