Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τελείωσε το πανηγυράκι με τις εκλογές, αύριο, πάμε στις κάλπες να ψηφίσουμε, να βγάλουμε «ισχυρή κυβέρνηση» κατά την επιθυμία ΟΛΩΝ των υποψηφίων. Και ξέρετε ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ σημαίνει για τον τόπο αυτό «ισχυρή κυβέρνηση» ε;
Είναι όπως λέμε, «ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΑ». Βέβαια, η Παναγία και γενικότερα ο Μεγαλοδύναμος και οι Άγιοι, δεν ασχολούνται με τις ηλιθιότητες των θνητών.
Σου λένε, «μυαλό σας δώσαμε, πράξετε αναλόγως», και όπως είναι γνωστό, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ πράττουμε τόσο στην καθημερινότητα μας, όσο και όταν μπαίνουμε στο παραβάν για να ψηφίσουμε.
Τις περισσότερες φορές, ΜΕΤΑ, χτυπάμε το κεφάλι μας αλλά είναι αργά… Τελείωσε λοιπόν το πανηγυράκι, αύριο ότι είναι να γίνει θα γίνει, για καλό η για κακό, θα δείξει η «νεκροψία».
Το σίγουρο, είναι ΕΝΑ, και το φωνάζαμε εδώ και ΜΗΝΕΣ, για να μη πω χρόνια και πάω ακόμα πιο πίσω. ΟΤΙ και να γίνει, όποιος και αν βγει από τις εκλογές αυτές, θα είναι εκείνος που θα δώσει τη ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ στα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες παθήσεις. Τα έχουμε πει αμέτρητες φορές, πως το σχέδιο έχει μπει σε εφαρμογή εδώ και χρόνια, και σκοπό έχει ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΝΙΑΚΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, κλπ.

Διαβάστε το άρθρο του ΤΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ…

«Προ των πυλών η κατάργηση προνοιακών επιδομάτων – Πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους σε εφαρμογή του Μνημονίου 3
Αναμενόμενη ήταν η αναστάτωση που προκάλεσε το άρθρο με τίτλο «σε πορεία κατάργησης τα προνοιακά επιδόματα» που διάβασαν πάρα πολλές φίλες και φίλοι μας στο ιστολόγιό μας.
Δεχτήκαμε πολλά μηνύματα, σχόλια, τηλεφωνήματα, στα οποία απαντήσαμε δίνοντας διευκρινήσεις. Οι απαντήσεις μας ήταν κοινές για όλους και αφορούσαν τα στοιχεία που έχουμε όλοι στη διάθεσή μας κυρίως μέσω διαδικτύου, για το πως κινείται το πράγμα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.
Εργαλειοθήκη του ΟΟΑΣΑ, μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας, συνεδριάσεις επιτροπής «σοφών» η οποία εργάζεται ανεξάρτητα από τη διεξαγωγή εκλογών, δηλώσεις σημαντικών προσώπων στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης κλπ. είναι ορισμένα στοιχεία που μας βοηθούν να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα πως σίγουρα συντάξεις και επιδόματα είναι στο στόχαστρο και θα υποστούν σίγουρα περικοπές μικρότερου ή μεγαλύτερου βαθμού.
Σημαντικές θεσμοθετημένες από το Μνημόνιο 3 περικοπές αποτελούν: Νόμος 4336/2015 (σελ. 1023) περικοπή κατά 1 δις € περίπου ετησίως (1/2 επί του ΑΕΠ), της κρατικής ενίσχυσης προς την κοινωνική πρόνοια, δηλαδή κατάργηση ή περικοπή (κάθε είδους προνοιακών επιδομάτων) προς τους ΑμΕΑ και τις ευπαθείς ομάδες.
Νόμος 4336/2015 (σελ. 1021) θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΕΕΕ) που θα εφαρμοστεί έως Δεκέμβρη άμεση κατάργηση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων του Ν. 4331/2015 που σημαίνει κατάργηση της ρύθμισης του άρθρου 3 του ν. 4331/2015 (επαναφορά παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακά επιδόματα αναπηρίας), κατάργηση της ρύθμισης του άρθρου 7 του ν. 4331/2015 (αναστολή καταβολής εξωϊδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας κατά τη νοσηλεία των δικαιούχων), κατάργηση της ρύθμισης του άρθρου 9 του ν. 4331/2015 (αναστολή χορήγησης αναπηρικής σύνταξης όσο καθυστερεί η ιατρική κρίση του ΚΕΠΑ), της ρύθμισης του άρθρου 11 του ν. 4331/2015 (επαναφορά του καθεστώτος προσωρινής πιστοποίησης αναπηρίας, ακόμη και για όσους έχουν σοβαρές μόνιμες αναπηρίες και έχουν πάρει υψηλά ποσοστά αναπηρίας), της ρύθμισης του άρθρου 31 του ν. 4331/2015 (κατάργηση της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων).
Τέλος, η ορθή και αντικειμενική εκτίμηση των συνθηκών από τους συνεργάτες του ιστολογίου μας, των οποίων οι απόψεις καταγράφονται στα σχετικά κείμενα που αναρτούμε, είναι δεδομένα που θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε την αλήθεια.

Αλεξανδράκης Τάκης»

ΟΛΑ ΑΥΤΑ, τα φωνάζαμε, ΟΥΡΛΙΑΖΑΜΕ, μας έλεγαν γραφικούς, ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, και γενικότερα, όλα όσα σου αντιπαραθέτουν τα όποια κομματόσκυλα, που ΔΕΝ τα συμφέρει να μάθει ο κόσμος την ΑΛΗΘΕΙΑ, αυτή, που με κάθε επιμέλεια φροντίζουν να κρύψουν από ΟΛΟΥΣ.

ΟΛΕΣ αυτές τις μέρες, σε ΟΛΑ τα τηλεοπτικά πάνελ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΓΙΑ…. ΤΟ μόνο που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέρει, είναι ΠΩΣ θα γίνει το κόμμα τους πιο ισχυρό, για να …. «σώσει» τη χώρα από το γκρεμό που εκείνο, με την συμμετοχή ΚΑΙ των υπολοίπων, την έριξε μέσα.

Το έγραψα ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές, πως η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΧΤΥΠΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Τα ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια ΟΛΩΝ των πολιτικών, και οι τακτικές ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΟΛΩΝ των ευαίσθητων ομάδων, υπήρχαν, υπάρχουν, και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.

Τα ΣΦΑΓΕΙΑ, από Δευτέρα θα συνεχίσουν να σφάζουν αναπήρους, και χρόνια πάσχοντας μέχρι να τους εξοντώσουν ΟΛΟΥΣ γιατί «ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ» ΣΤΗ ΧΩΡΑ….

Καλή κάλπη Αδέλφια.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ