Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιοι προλαβαίνουν να βγουν σύνταξη στην επόμενη διετία

Έξοδο στη σύνταξη ως το 2017 μπορούν να κλειδώσουν οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου αλλά και των πρώην ειδικών ταμείων (ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΕΤΑΠ- ΜΜΕ), είτε με διατάξεις 35ετίας, και με καταληκτικό όριο ηλικίας το 62ο έτος είτε με.. λιγότερα έτη, και με όριο ηλικίας το 67ο έτος.
Οι ασφαλισμένοι που θα έχουν τη δυνατότητα εξόδου ως το 2017, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος και άνω μετά την ψήφιση του νέου νόμου, ενώ όσοι αποχωρούν χωρίς όριο ηλικίας (ασφαλισμένοι πριν από το 1983) θα πρέπει να συμπληρώσουν και το 58ο έτος.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν συμπληρώσει πριν από την εφαρμογή του νόμου την ηλικία εξόδου και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης ή μόνον τα έτη ασφάλισης ή μόνον τα έτη ασφάλισης που απαιτούνται για έξοδο χωρίς όριο ηλικίας δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές, καθώς έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα και βγαίνουν οποτεδήποτε θελήσουν στη σύνταξη.

Με το νέο ασφαλιστικό και για όσους δεν έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα τα όρια ηλικίας αυξάνονται. Και μάλιστα όσο μικρότερη είναι η ηλικία που συμπληρώνουν οι ασφαλισμένοι τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικίας τους, η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης είναι μικρότερη.

Πιο «τυχεροί» κατά κάποιον τρόπο είναι οι ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν τις ηλικίες που θα έβγαιναν στη σύνταξη μετά τα μέσα Αυγούστου, αλλά πάντα εντός του 2015, γιατί θα έχουν μεν αύξηση της συνταξιοδότησης, αλλά και η επιβάρυνση από τα νέα όρια ηλικίας είναι σημαντικά μικρότερη σε σύγκριση με όσους πιάνουν τα 55 το 2016, το 2017, το 2018 ή το 2019 κ.λπ., οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν έπειτα από 3,6 και 7 χρόνια αργότερα.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ