Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ 5ΑΜΗΝΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ 5ΑΜΗΝΑ
Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά για κάθε άνθρωπο είναι αδιαπραγμάτευτο. Χιλιάδες εργαζόμενοι, που το προηγούμενο διάστημα ήταν μακροχρόνια άνεργοι, αυτή την περίοδο εργάζονται για 5 μήνες στους δήμους.... και σε άλλες υπηρεσίες στα αποκαλούμενα προγράμματα "κοινωφελούς εργασίας" του ΟΑΕΔ.
Αυτοί οι εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση γιατί παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση είναι δραματική. Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, καθώς δεν έχουν χρήματα ούτε για τα στοιχειώδη.
Είναι απαράδεκτο να καθυστερεί η πληρωμή ακόμη και αυτών των μισθών πείνας.
Αποδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως αυτά τα προγράμματα της κακοπληρωμένης ελαστικής εργασίας το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία και να προσφέρουν στο μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο φτηνό εργατικό δυναμικό και μάλιστα χωρίς δικαιώματα.
Το ΚΚΕ απαιτεί να πληρωθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στα 5μηνα και να καταβάλλονται στο εξής κανονικά και έγκαιρα οι μισθοί τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ