Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Συζήτηση για σχολεία και σκουπίδια στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Ρεπορτάζ Λευτέρης Τηλιγάδας |  | red line
Ένα δημοτικό συμβούλιο ρουτίνας, με έντονα τα χαρακτηριστικά της τυπικής διεκπεραίωσης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε χθες, όσοι βρεθήκαμε παρόντες στην συνεδρίαση του. Εξαίρεση υπήρξε και την διάρκεια των απαντήσεων που δόθηκαν στην ερώτηση προ ημερησίας διάταξης του επικεφαλής της παράταξης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ Στέλιου Μερμίγκη, η οποία αφορούσε στον χρόνο παράδοσης και... λειτουργίας του 7ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου, καθώς και κατά συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο 17ο θέμα (!) της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στην διατύπωση «προτάσεων» του Δήμου Αγρινίου, στο πλαίσιο εκπόνησης της Αναθεώρησης – Τροποποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στο ερώτημα για το 7ο Δημοτικό σχολείο του Αγρινίου η απάντηση της Δημοτικής αρχής ήταν, ότι η παραλαβή του έργου δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, παρά το γεγονός ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι ήδη έτοιμες. Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και δάσκαλος στο επάγγελμα κ. Αδάμης, το βασικό πρόβλημα, για το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα η παραλαβή, είναι η ολοσχερής έλλειψη του εξοπλισμού του.

Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου επεσήμανε ότι μόλις προχθές υπογράφτηκε το ανάλογο κονδύλι της ΣΑΤΑ για τις φετινές ανάγκες της σχολικής κοινότητας, καθώς και το γεγονός ότι οι όποιες παρεμβάσεις-συντηρήσεις υλοποιήθηκαν από τους ίδιους τους Δήμους, για να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς τα σχολεία.

Σημαντική ήταν η ενημέρωση που παρείχε στο σώμα ο κ. Γκρίζης, ο οποίος δήλωσε, ότι η τρίτη δόση της επιχορήγησης που δίνεται κάθε χρόνο για τα σχολεία, δεν έχει έρθει ακόμα. Δίκην μάλιστα καταγγελίας επεσήμανε πως ακόμα δεν έχει φτάσει στο δήμο καμία απόφαση για την ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών, αλλά ούτε η ΠΝΠ έχει ψηφισθεί, που θα χορηγούσε παράταση ενός έτους στη θητεία τους,

Λόγω της σπουδαιότητας του 17 θέματος της ημερήσιας διάταξης, το οποίο προαναφέραμε, αλλά και για τον λόγο ότι αρκετοί σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ζήτησε την αναβολή της συζήτησής του, αφού όπως τονίσθηκε από τον κ. Στέλιο Μερμίγκη, θα έπρεπε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να είχαν ενημερωθεί εγκαίρως όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, αφού, όπως είπε ο κ. Μηλιάδης ως εισηγητής του θέματος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγρινίου, απόφαση της οποίας ήταν η εισήγηση του (μπορείτε να δείτε με κλικ πάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί ΕΔΩ), οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές.

Με παρέμβαση του ο δήμαρχος Αγρινίου υποστήριξε, ότι η πρόταση αυτή αφορά ένα πρώτο στάδιο του διαλόγου που πραγματοποιείται προς τον τελικό σχεδιασμό του ΠΕΣΔΑ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά καθώς και ότι μέσα στον μήνα τον οποίο διατρέχουμε θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο για την οριστική του ψήφιση το συγκεκριμένο θέμα, οπότε θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να τοποθετηθούν.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μερμίγκης είπε ότι το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ήδη έχει καταθέσει μια σειρά ερωτημάτων προς το Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ Στράτου (μπορείτε να δείτε με κλικ πάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί ΕΔΩ), τα οποία ακόμα δεν έχουν απαντηθεί. Διατύπωσε στη συνέχεια την αντίθεση του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ στον συγκεντρωτικό – φιλοεργολαβικό σχεδιασμό που και η προς συζήτηση εισήγηση υπηρετεί, και κατέθεσε την διαφορετική πρόταση της παράταξής του, για μια αποκεντρωμένη και ολοκληρωμένη κοινωνική διαχείριση των απορριμάτων την οποία μπορείτε να δείτε με κλικ πάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί ΕΔΩ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ