Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΗΚΩ ΑΠ΄ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ……
Η επίσκεψη και οι δηλώσεις του αρχηγού της Ν.Δ στην Αιτωλοακαρνανία εγκαινίασαν ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο στο νομό μας κ΄ ανέδειξε σε όλο το μεγαλείο μέχρι που μπορεί να φτάσουν με την προπαγάνδα τους αυτοί που ευθύνονται για αυτό που ζουν σήμερα τα...
λαϊκά στρώματα του τόπου μας.
«Ξεσπάθωσε» ο κ. Μειμαράκης για την φορολόγηση των αγροτών. Αλήθεια με νόμο ποιας κυβέρνησης  φορολογηθήκαν  για πρώτη φορά φέτος οι αγρότες από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13 %; Δεν ήταν της κυβέρνησης  Ν.Δ  κ’ ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια με ψήφους ποιων κομμάτων αποφασίστηκε οι αγρότες να φορολογούνται σαν επιχειρηματίες με συντελεστή 20% για τα εισοδήματα του 2015 και με 26% για όλα τα επόμενα χρόνια και επιπλέον να τριπλασιαστούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ;
Δεν  ήταν η ψήφος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική παράταξη); Γιατί τώρα ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη;
«Διαπίστωσε» ο αρχηγός της Ν.Δ ότι τα έργα της Ιόνιας οδού σταμάτησαν κ’ αργοπορούν. Μα καλά ο ίδιος,  δεν έτυχε να περάσει από τα μέρη μας και δεν γνώριζε. Όμως δεν γνωρίζει πόσα πληρώνει ο ελληνικός λαός και οι Αιτ/νες για να γίνει το έργο, όμως δεν γνωρίζει τις συνθήκες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα έργα αυτά (μεροκάματα, ωράρια, καθυστερήσεις  πληρωμής, έλλειψη μέτρων υγιεινής κ’ ασφάλειας); Το μόνιμο μέλημα όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, τις οποίες πιστά υπηρέτησαν κι αυτός μέσω του κόμματος του ήταν η υπεράσπιση των συμφερόντων του κατασκευαστικού κεφαλαίου και ταυτόχρονα για τους εργαζόμενους ανεργία, μεροκάματα πείνας, φόροι, χαράτσια, εργασιακή και ασφαλιστική βαρβαρότητα.
Απ’οτι  αποδείχτηκε αν έμενε λίγες ώρες ακόμη ήταν ικανός να «εξοργιστεί» με το κατάντημα των υποδομών της δημόσιας υγείας και να υπερκεράσει σε υποσχέσεις ακόμη κ’ τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή που όπως μας ενημέρωσε  δελτίο τύπου του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου λόγο έλλειψε να τους τάξει ότι θα μετατρέψει το Νοσοκομείο σε Πανεπιστημιακή κλινική.
Μαύρο στους μαυρογιαλούρους, τα κόμματα τους και τα αναχώματα τους που δημιούργησαν για να απορροφήσουν την λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
Έχουν όνομα τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ και ζητούν την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων, για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στις συντεταγμένες που αυτοί μαζί με την Ε.Ε. βάλανε μέσω των μνημονίων. Λέγονται ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ.
Καμία εμπιστοσύνη στο κόμμα από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα "Λαϊκή Ενότητα" και στη συνεργασία του με παλιότερα αναχώματα - αποσχίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το "Σχέδιο Β". Μέχρι σήμερα έπαιξαν βασικό ρόλο στην εξαπάτηση αριστερού ριζοσπαστικού κόσμου. Εδώ και 25 χρόνια δίνουν "αριστερό" άλλοθι στην πορεία ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ και την ΟΝΕ, στην επίθεση στο σοσιαλισμό. Στήριξαν, από κυβερνητικές θέσεις, όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο (συμφωνία 20ής Φλεβάρη, πρόταση Τσίπρα 47 σελίδων κ.λπ.). Δεν έβγαζαν άχνα όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι δεδομένη, όταν έδινε όρκους πίστης στον καπιταλισμό, στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, στα διάφορα φόρα του διεθνούς κεφαλαίου. Και σήμερα, εμφανίζονται ως "εξαπατημένοι".
Απομονώστε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή
Μην της επιτρέψετε να ξανασηκώσει κεφάλι, όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει και να συσκοτίσει τον εγκληματικό ναζιστικό της ρόλο. Πίσω από τις μεγαλοστομίες της κρύβονται η στήριξή της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, οι συναλλαγές της με τη μεγαλοεργοδοσία, ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το μίσος της προς τους εργάτες, τους αγώνες, το κίνημα. Το σύνθημα της ΧΑ για την "εθνική παραγωγή" και την προτεραιότητα της πρωτογενούς παραγωγής -για να κολακέψει και προσεταιριστεί τους αγρότες- κρύβει ότι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας καταστρέφονται, εξαιτίας -πρώτ' απ' όλα- της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της αδύναμης και ανισόμετρης θέσης της Ελλάδας στην ΕΕ. Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά δεν απορρίπτει την ΕΕ, αλλά επιζητεί "βελτίωση" της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτήν. Καλλιεργεί το μίσος προς τους άλλους λαούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είναι το όργανο του "διαίρει και βασίλευε" των καπιταλιστών, όργανο διάσπασης της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού.

Ας μην γίνουμε συνυπεύθυνοι γι’ αυτά που ζούμε.

Τους δοκίμασες. Τώρα ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ