Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Παρέμβαση κατά του κυριακάτικου ανοίγματος από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου

ΦΩΤΟ αρχείου
Άλλη μια Κυριακή σήμερα που ανοίγουν τα καταστήματα βάσει του νέου νόμου. Στο Αγρίνιο η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων παρέμειναν κλειστά με εξαίρεση κάποια μεγάλα super-markets και κάποια υποκαταστήματα αλυσίδων. Εκεί βρέθηκαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, επιχειρώντας να ενημερώσουν τους...
εργαζομένους για τις μεθοδεύσεις στα εργασιακά που επιχειρούνται μέσω του ανοίγματος των καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο.

To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου εξέδωσε για το θέμα την ακόλουθη ανακοίνωση:Εμφάνιση Carffour MAΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ τέρμα Παπαστράτου.jpg
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ – ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ
• Να καταργηθεί ο νόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.
• Να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωση της.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
Η παρέμβαση του σωματείου μας σήμερα στα καταστήματα που είναι ανοιχτά, είναι μαχητική απάντηση στον εμπαιγμό εργοδοσίας και κυβέρνησης.
Να μην ενδώσουμε συνάδελφοι στην παρελκυστική μεθόδευση των παζαριών πάνω στην πλάτη μας για 7 ή 5 κάποιες Κυριακές το χρόνο, να συζητήσουμε στους χώρους εργασίας, να σπάσουμε τις αυταπάτες, την αναμονή, την τρομοκρατία της εργοδοσίας.Εμφάνιση public στην Παπαστράτου.jpg
ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ
ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ – ΠΑΛΕΨΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ
Σας καλούμε να ενισχύσετε την πρωτοβουλία του Σωματείου μας που εδώ και πολύ καιρό πραγματοποιεί πλατύ άνοιγμα στον κλάδο με κείμενο, με ενημέρωση για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Συσπειρωθείτε στο Σωματείο μας να μεγαλώσουμε μαζί τη δράση για να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα. Είμαστε σωματείο ταξικό όχι εργοδοτικό.Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους για το δίκιο της εργατικής τάξης. Πάντα ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Το δείχνουμε καθημερινά με τις πράξεις μας και οι συνάδελφοι το ξέρουν και μας το αναγνωρίζουν.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ