Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Το ΚΔΑΠ στο Μεσολόγγι επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου,

Εμφάνιση IMG_2907.JPG
Το ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) στο Μεσολόγγι επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους της δομής.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι δομές αυτές πρέπει να ενισχυθούν και να...
στηριχτούν από την πολιτεία. Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα σήμερα που οι γονείς κάνουν δύο και τρείς δουλειές για να τα βγάλουν πέρα, ελλοχεύει ο κίνδυνος,  παιδιά  νηπιακής και προσχολικής ηλικίας να  απορροφούνται από μια ηλεκτρονικού ή ψηφιακού τύπου «ψυχαγωγία»   να αδρανοποιούνται ή ακόμη και να απομονώνονται.
Τα ΚΔΑΠ όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν και εργαζόμενοι δεν επιβαρύνουν το πρόγραμμα του μαθητή αλλά βοηθούν στη δημιουργική εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Τα παιδιά συμμετέχουν οικιοθελώς στις διάφορες δραστηριότητες, όπως παραδοσιακούς χορούς, μουσική, γυμναστική, θεατρικά κλπ..
Η κα. Τριανταφύλλου σημείωσε πως σε όλη την Ελλάδα είναι εμφανής η άνοδος της συμμετοχής στα ΚΔΑΠ και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να σταματήσει αυτά τα προγράμματα. Αντίθετα, σύμφωνα και με πρόσφατη απάντηση που έδωσε ο υπ. Εσωτερικών κ. Βούτσης σε επίκαιρη ερώτηση, γίνεται φανερό πως  εντείνεται η  προσπάθεια να βρεθούν εκείνοι οι τρόποι, μέσα από τους  οποίους θα συνεχιστεί η λειτουργία των δομών αυτών, χωρίς να είναι απαραίτητες κάθε φορά  έκτακτες παρατάσεις οι οποίες ενισχύουν την αβεβαιότητα στους γονείς για τον οικογενειακό τους προγραμματισμό   αλλά και την ανασφάλεια στους εργαζόμενους. 
Το γραφείο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ