Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Πολιτική υπέρ των ιδιωτικών μονάδων υγείας ; [HDvideo]

Τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού στο χώρο της Υγείας είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, αλλά μεγενθύνονται συνεχώς. Είναι χαρακτηριστικό από πλέον η Αιτωλοακαρνανία θα μένει ακάλυπτη για οκτώ μέρες το μήνα από καρδιολόγους, αφού οι εναπομείναντες καρδιολόγοι στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου αποφάσισαν να μην κάνουν από εδώ και στο εξής εφημερίες πέραν....όσων ορίζει ο νόμος. Μια πτυχή του όλου θέματος είναι ότι με το καθεστώς κατάρρευσης στη δημόσια υγεία να παραμένει, οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία γενικότερα να αυξάνονται και «ανθίζουν». Σε βαθμό που πολλοί να μιλούν για πολιτική υπέρ των ιδιωτικών μονάδων υγείας… Φυσικά η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν δικάζεταιι, όμως είναι ζητούμενο να υπάρχει και δημόσια Υγεία με τα στοιχειώδη. Μόνο που σιγά – σιγά εκλείπουν και τα στοιχειώδη από τη δημόσια Υγεία.
Ωστόσο τις τελευταίες ώρες σε δημόσιες συζητήσεις για την Υγεία γίνεται πολύς λόγος για το ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της οικογένειας του βουλευτή και εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνη. Στη προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Μεσόλογγι ο επικαφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Κοινωνία Μπροστά» Πάνος Παπαδόπουλος στο διάλογο που είχε με τον δήμαρχο Νίκο Καραπάνο προχώρησε σε αποκαλύψεις σε σχετικά με τη συγκεκριμένη ιδιωτική μονάδα υγείας (δείτε στην webtv του myagrinio.gr το σχετικό απόσπασμα). Έκανε λοιπόν λόγο για απόφαση του νοσοκομείου για υποστήριξη του ιδιωτικού κέντρου από τη μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Αγρινίου. Άφησε μάλιστα αιχμές για τον τρόπο λήψης αυτής της απόφασης λέγοντας ότι πάρθηκε με «3-2 στα πέναλτι με τέσσερις απουσίες…» Ακόμη ο Π. Παπαδόπουλος μίλησε για πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας κατά της μονάδας της οικογένειας Καραγκούνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει σταλεί στον Εισαγγελέα από το Δεκέμβρη του 2014 και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα…»

Ανάλογο παραλληλισμό σχετικά με την υποβάθμιση του νοσοκομείου Αγρινίου και συγκεκριμένα της μονάδας τεχνητού νεφρού και του μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου που δεν λειτουργεί με το ιατρικό κέντρο της οικογένειας Καραγκούνη έκανε χθες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Χρήστος Αγγελάκης (δείτε στην webtv του myagrinio.gr το σχετικό απόσπασμα), μιλώντας μάλιστα για ευθύνες του βουλευτή και της προηγούμενης κυβέρνησης στα προβλήματα του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ