Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η Ελλάδα αποκτά υδροπλάνα. Συνάντηση της Hellenic Seaplanes με τη Βαλαβάνη

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ηγεσίας της Hellenic Seaplanes και της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών κα Νάντιας Βαλαβάνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα όπου έχει αρμοδιότητα το υπουργείο Οικονομικών και απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων, όπως τα υδατοδρόμια στις Λίμνες...καθώς και για την σταθερότητα του φορολογικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που απασχολεί τους επενδυτές της εταιρείας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) στις λίμνες έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νομοθετικό κενό που υπάρχει στην διαχείριση των λιμνών και των εγχώριων υδάτων από κάποιον φορέα. Σημειώνεται πως σήμερα την αρμοδιότητα για τις λίμνες την έχει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας ενώ μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε να θεσπιστεί κάποιος φορέας διαχείρισης όπως ισχύει στην περίπτωση των λιμανιών και των θαλάσσιων υδάτων.

Η κυρία Βαλαβάνη τόνισε ότι οι επενδύσεις είναι σημαντικές στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε θέματα που σήμερα καθυστερούν αυτή την επένδυση. Ταυτόχρονα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Στη συνέχεια δήλωσε «Σκοπός μας είναι η ουσιαστική συμβολή μας ως κυβέρνηση στις επενδυτικές πρωτοβουλίες, να δημιουργήσουμε σταθερό φορολογικό περιβάλλον όπου θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και να βάλουμε στη τελική ευθεία προς υλοποίηση το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε σκοπό να αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, στην διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιλογών για τον Έλληνα».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων. Συνεχίζοντας δήλωσε «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης και να γίνει η Μέκκα των υδροπλάνων φτάνει να της δοθεί η ευκαιρία. Είναι ο προορισμός που θέλουν να επισκεφτούν, τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων είναι χωρίς αμφιβολία πολύ σημαντικό όχι μόνο γιατί υπάρχει η ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για γρήγορες μεταφορές που θα δώσει τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού και μεταφοράς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ