Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΠΔΕ: Κοινό ενδιαφέρον και συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική προβολή

Εμφάνιση 1.jpg

Το κοινό ενδιαφέρον για την προώθηση του τουρισμού ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργου Αγγελόπουλου με την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, που έγινε χθες στα γραφεία της...
Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας εξέφρασε την ιδιαίτερη σημασία που θα έχει η συνέργια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Υπουργείο για την προσέλκυση τουριστών που θα επισκεφθούν τη Δυτική Ελλάδα και αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία).
Η κυρία Κουντουρά τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο για το «άνοιγμα» του ελληνικού τουρισμού σε νέες αγορές, καθώς και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Αρχικά παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και η ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος τουριστικής προβολής που εφαρμόστηκε από την Περιφέρεια.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το 2016, με τον Περιφερειάρχη να τονίζει πως είναι αναγκαίο να γίνεται η αφή μόνο στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς επίσης και να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος προβολής, με τον κ. Κατσιφάρα να δηλώνει στην αναπλ. Υπουργό πως η Περιφέρεια βρίσκεται στη διάθεσή τους για περαιτέρω συνεργασία σε αυτό το θέμα.
Επιπλέον, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και γενικότερα της περιοχής του Καϊάφα και της Κυλλήνης στην Π.Ε. Ηλείας, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των αναπτυξιακών επενδύσεων στον τομέα τουρισμού και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ενημέρωσε την αναπλ. Υπουργό για την μεγάλη προσπάθεια προσέλκυσης περισσοτέρων επισκεπτών στην Πάτρα λόγω της παρουσίας των Ιερών Ναών και του τάφου του Αποστόλου Ανδρέα στην πόλη, καθώς και για τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Μητρόπολη και το Υπουργείο για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.
Τέλος, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν και τα αποτελέσματα που εξήχθησαν κατά το πρόσφατο συνέδριο που έγινε στην Ηλεία για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και παράλληλα συμφωνήθηκε να διαμορφωθούν ειδικά τουριστικά πακέτα για την περιοχή μας, τα οποία και θα προωθηθούν μέσω του Υπουργείου στα οποία θα περικλείονται τουρισμός, πολιτισμός, περιβάλλον και γαστρονομία.
«Ο τουρισμός είναι ένα κομβικό σημείο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί στρατηγικό στόχο για εμάς, αφού θα συμβάλλει στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στη διαβούλευση που συνεχίζεται με τοπικούς φορείς ώστε να διαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ