Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

«Αποσύνδεση του τέλους υπέρ ΑΠΕ από τον λογαριασμό της ΔΕΗ»

Αποσύνδεση του τέλους υπέρ ΑΠΕ από τον λογαριασμό της ΔΕΗ θα επιδιώξει η διοίκηση, μετά από απανωτά ρεπορτάζ στο olympia από τον γράφοντα ( εδώ, εδώ και εδώ) σήμερα η Διοίκηση της Εταιρίας, έκανε το αυτονόητο αίτημα.
Δεν είναι λύση, αλλά είναι μια θετική εξέλιξη.
Θέμα αποσύνδεσης του τέλους που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις ΑΠΕ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού...ρεύματος θέτει ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, με αφορμή την αύξηση των επισφαλειών που εμφανίζει η επιχείρηση στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.
Σχολιάζοντας την αρνητική επίδραση που είχε στη λειτουργική κερδοφορία της επιχείρησης η αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις σε 187 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015, από 158 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014 σημείωσε ότι στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η θεαματική αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ, η “οποία σε ό,τι αφορά στον βαθμό εισπραξιμότητας της ΔΕΗ τείνει να έχει τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις με το παλιό συνεισπραττόμενο από τη ΔΕΗ ΕΕΤΗΔΕ/ΕΕΤΑ”.
Ο κ. Παναγιωτάκης υπενθύμισε ότι το τέλος ΕΤΜΕΑΡ δεν είναι έσοδο της ΔΕΗ και επιβαρύνει ουσιαστικά το τελικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές, με αποτέλεσμα ακόμη και οι συνεπείς πελάτες να αντιμετωπίζουν δυσχέρεια στην εξόφληση του, ενώ υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ υποχρεούνται να το αποδώσει, ακόμη και αν δεν το έχει εισπράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ