Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μεγάλος σάλος! Ο (υπουργός) Σπίρτζης χάρισε την προεδρία του ΤΕΕ στη ΝΔ. Τι συμβαίνει;;

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
Νέος πρόεδρος του ΤΕΕ εξελέγη σήμερα Κυριακή, ο Γιώργος Στασινός της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών που πρόσκειται στη Ν.Δ. με 66 ψήφους, καταλαμβάνοντας τη έως τώρα θέση του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος έχει αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών.

Το ενδιαφέρον όμως είναι, όπως μαθαίνει το press-gr,  πώς προέκυψε... αυτή η εκλογή του "γαλάζιου" που δεν ήταν αναμενόμενη... 
Συνολικά στην εκλογική αναμέτρηση στη λεγόμενη "Βουλή των μηχανικών", ψήφισαν 146 άτομα, με 142 έγκυρα, 3 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.
Στις εκλογικές διαδικασίες, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου Δ.Ε. ΤΕΕ, πήραν μέρος οι παρακάτω υποψήφιοι και οι ψηφοφορίες διεξήχθησαν ως εξής:
- Πρώτη ψηφοφορία: Ψήφισαν 153, έγκυρα 102, άκυρα 6, λευκά 45. Έλαβαν: Ανδρεαδάκης Νικόλαος (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών) 46 ψήφους, Σεραφίδης Θεόδωρος (Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί- ΕλΕΜ) 30 ψήφους, Μήλης Νικόλαος (Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών – ΔΗΣΥΜ) 26 ψήφους.
- Δεύτερη ψηφοφορία: Ψήφισαν 146, έγκυρα 142, άκυρο 1, λευκά 3. Έλαβαν: Στασινός Γεώργιος (ΔΚΜ – Ανανέωση Πρωτοπορία) 66 ψήφους, Ανδρεαδάκης Νικόλαος 54 ψήφους, Σεραφίδης Θεόδωρος 22 ψήφους.
Από τη δεύτερη ψηφοφορία αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ ο Γ. Στασινός.

Τι βλέπουμε δηλαδή; 
Στην πρώτη ψηφοφορία η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε46 ψήφους. 
Η ΝΔ δεν στήριξε κανέναν και οι δικοί της έριξαν λευκό (45). 
Η παράταξη του Χρ. Σπίρτζη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών, πήρε 26 ψήφους. 
Λογικά, λοιπόν αν η πλευρά Σπίρτζη στήριζε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ (Ανδρεαδάκης Νικόλαος), θα περνούσε τις 70 ψήφους και θα εκλεγόταν.
Συνέβη όμως το αντίθετο. Ο κ. Ανδρεαδάκης πήρε μόνο 8 ψήφους παραπάνω στον δεύτερο γύρο. Όλοι οι υπόλοιποι πήγαν στον υποψήφιο της ΝΔ Γ. Στασινό, που εκδήλωσε υποψηφιότητα στον β' γύρο και κέρδισε πανηγυρικά. 

Επομένως, το ερώτημα είναι για ποιο λόγο η πλευρά του κ. Σπίρτζη χάρισε την προεδρία της ΝΔ σε αυτή την περίοδο μάλιστα που η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης είναι τόσο οξυμένη; Τι παιχνίδι παίζεται στο ΤΕΕ και άραγε η κυβερνητική ηγεσία γνωρίζει τι συμβαίνει; Να μην μπορούσε να ελέγξει τις ψήφους της παράταξής του, δύσκολο είναι κοτζάμ υπουργός... 

Το θέμα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον διότι πριν από τρις μέρες τοποθετήθηκε γενική γραμματέας στο υπουργείο Υποδομών, δίπλα στον κ. Σπίρτζη, η (σύντροφος του βουλεευτή και μέχρι πρότινος γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσα) Πέτη Πέρκα η οποία στις τελευταίες εκλογές του ΤΕΕ είχε διεκδικήσει την προεδρία ως επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών κόντρα στον κ. Σπίρτζη. Ακουγόταν μάλιστα ότι η κ. Πέρκα θα τον "διαδεχόταν¨τώρα στην προεδρία του ΤΕΕ καθώς ο κ. Σπίρτζης -με μια αξιοθαύμαστη ...ευελιξία- πέρασε προεκλογικά από το χώρο του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ κι έγινε κι υπουργός του. 

Έτσι αντ' αυτού είδαμε τελικά την κ. Πέρκα γεν. γραμματέα στο υπουργείο και την προεδρία του ΤΕΕ να "δίνεται" στη ΝΔ!
Πολύ περίεργα δεν είναι όλα αυτά; Πολύ περίεργα. Γι αυτό και ο σάλος που έχει ξεσηκωθεί είναι μεγάλος... 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ