Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σύσκεψη φορέων για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εμφάνιση DSC_0004(2).JPG
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινά το διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τους συλλόγους και τις οργανώσεις για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος συντονισμός όλων με προτάσεις και συνεργασία.
Για αυτό τον λόγο, πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου και ώρα 10.30 το πρωί, συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεως του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Πανεπιστημίου 254, Κτίριο Β’ της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας) με...
σκοπό την συζήτηση για το μεταναστευτικό ζήτημα.
Στην πρόσκληση που απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, τονίζεται πως σκοπός της συνάντησης είναι να προσεγγιστεί και να συζητηθεί, το μείζονος σημασίας και πιο επίκαιρο παρά ποτέ, ζήτημα της μετανάστευσης.
Είναι απαραίτητο να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες συντονισμού όλων των φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου, μέσω του διαλόγου, της κατάθεσης προτάσεων και της ευρύτερης συνεργασίας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεταναστευτικό ζήτημα, όπως έχει ήδη τονίσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Μέχρι στιγμής, κατά το τελευταίο δεκαήμερο, έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το ζήτημα του μεταναστευτικού και προχωράμε τη συνεργασία και με τις άλλες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες για την ανταλλαγή πρακτικών, εμπειριών και μοντέλων διαχείρισης αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης.
«Σε εθνικό επίπεδο θα ανοίξουμε το διάλογο, τόσο με τις άλλες Περιφέρειες που αντιμετωπίζουν το αντίστοιχο πρόβλημα της εισροής και συσσώρευσης μεταναστών, αλλά και σε θεσμικό επίπεδο (τοπική αυτοδιοίκηση) και την κοινωνία των πολιτών και τους φορείς που την εκφράζουν, όπως Εκκλησία, ΜΚΟ, σύλλογοι κ.λπ.» είχε σημειώσει ο Περιφερειάρχης κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου.
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι Δήμαρχοι Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, φορείς και οργανώσεις Υποστήριξης Μεταναστών και Προσφύγων, ενώ θα συμμετάσχουν η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΔΕ, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΔΕ και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας.
Παρόμοιες συναντήσεις πρόκειται να οργανωθούν και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ