Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

1 εκ. Πληρωνει η ΕΡΤ στην DIGEA των χρεωμένων καναλαρχων! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ!

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ!
Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τη (νέα) ΕΡΤ, υπάρχει διάταξη που της επιτρέπει να ξαναγίνει πάροχος δικτύου και να μεταφέρει στις δικές της συχνότητες τα τηλεοπτικά σήματα άλλων καναλιών... κυρίως της περιφέρειας. Δηλαδή, να αμφισβητήσει επί του πρακτέου το μονοπώλιο της Digea.
Αυτό προϋποθέτει πως θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια ψηφιακών πομπών (το λουκέτο στην ΕΡΤ σήμαινε καιτην ολοκληρωτική καταστροφή του άρτιου δικτύου που διέθετε σε όλη τη χώρα), διαδικασία που θα πάρει καιρό σύμφωνα με τους γνώστες.
Η δημόσια τηλεόραση είναι εκ του νόμου ο πρώτος ψηϕιακός πάροχος της χώρας. Όμως, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια, μέσω της ένωσης εταιρειών που συγκρότησαν (Digea) ολοκλήρωσαν άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες, η ΕΡΤ έχει μείνει τραγικά πίσω. Με απανωτές καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού ψηφιακής μετάδοσης – δικαιολογημένες και όχι- η ΕΡΤ τελικά αναγκάστηκε να… βγάλει το ψηϕιακό σήμα της σε όλες τις περιοχές, πλην Πελοποννήσου και Αττικής, μέσω Digea, πληρώνοντας στους ιδιώτες (και, δη, καταχρεωμένους ) καναλάρχες ένα τσουχτερό ενοίκιο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Ευλόγως, είναι παράλογο να συνεχίζεται αυτή η αιμορραγία οικονομικών πόρων την ώρα που η χώρα έχει… γονατίσει οικονομικά. Εξίσου παράλoγο είναι να πληρώνει 1,1 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ τα χρήματα μπορούν να διατεθούν για τη δημιουργία της ανεξάρτητης και τεχνικά αυτοδύναμης δημόσιας τηλεόρασης που χρειάζεται η χώρα.

Με πληροφορίες απο το gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ