Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δέσμευση Κουρουμπλή σε Τραπεζιώτη για το παλιό και το νεο νοσοκομείο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΡΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 αντιπροσωπεία της Δημοτικής παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» με επικεφαλή τον κ. Τραπεζιώτη επισκέφθηκε τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, προκειμένου να του θέσει το ζήτημα των εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου της πόλης του Αγρινίου και τις δυνατότητες αξιοποίησης τους, καθώς και των...
ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νέου Νοσοκομείου της Πόλης, να ακούσει τις σκέψεις του κου Υπουργού και να συνδιαμορφωθεί μία κοινή τακτική. Μετά από διαλογική και γόνιμη συζήτηση ο κος Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι είναι ανοικτός σε κάθε πρόταση αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου και περιμένει τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, των φορέων της πόλης για τους τρόπους αξιοποίησης του χώρου και των εγκαταστάσεων και αμέσως διατίθεται να υπογράψει την σχετική πράξη παραχώρησης, δηλώνοντας ότι η παραχώρηση είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου. Επίσης μας γνωστοποίησε ότι θεωρεί ότι κατά προτεραιότητα πρέπει να μεταφερθούν Υπηρεσίες του Δημοσίου στον χώρο αυτό και Ν.Π.Δ.Δ. που λειτουργούν σε μισθωμένους ιδιωτικούς χώρους.
Όσον αφορά το θέμα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό του νέου Νοσοκομείου της πόλης, αφενός θα προχωρήσει η διαδικασία κάλυψης των οργανικών θέσεων με μόνιμους ιατρούς, αλλά επειδή η διαδικασία είναι χρονοβόρα, άμεσα και μέχρι τα τέλη Μαΐου 2015 θα προσληφθούν επικουρικοί γιατροί με διάρκεια απασχόλησης την διετία ( από τον ένα χρόνο που είναι η πρόβλεψη απασχόλησης τους) ως κίνητρο για να ανταποκριθούν στις ειδικότητες που λείπουν, με συντόμευση και απλούστευση της διαδικασίας πρόσληψης τους ούτως ώστε να καλυφθούν τα βασικά και κρίσιμα κενά άμεσα, για δε τις οφειλόμενες αποζημιώσεις για εφημερίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015, δεσμεύθηκε επίσης θα γίνει η εκταμίευση τους μέχρι τέλη Μαΐου 2015, έχοντας ήδη καταβάλλει το Υπουργείο τα οφειλόμενα για τα προηγούμενα χρόνια .
Τέλος μας τόνισε ότι άμεσα θα λειτουργήσουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε όλη την χώρα και στο Νοσοκομείο μας με στοχευόμενες και κατεπείγουσες παρεμβάσεις. Η παράταξη μας δεσμεύθηκε όλα τα ανωτέρω να προωθήσει σε συνεργασία και επαφές με τους φορείς της πόλης (Πανεπιστήμιο - Δήμο κλπ ), προκειμένου άμεσα να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις .

Αγρίνιο 13 Μαΐου 2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ