Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΙΤΑΛΙΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ;

Ο Μπερλουσκόνι καλεί τους Ιταλούς να γυρίσουν στη λιρέτα για να σωθούν.
Σενάρια εξόδου από το Ευρώ, όχι της Ελλάδας, αλλά της Ιταλίας, πυροδοτεί η δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που επαναφέρει τη θέση του, για επιστροφή της χώρας του, στο εθνικό της νόμισμα, τη λιρέτα.
Τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, στην Ισπανία, που...επιβεβαίωσαν την πλήρη αποξένωση των σημερινών ευρωπαϊκών ηγεσιών από τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και έδειξαν ότι δεν είναι η «απροσάρμοστη» Ελλάδα, το πρόβλημα, αλλά η ίδια η Ευρωζώνη, που πορεύεται σε λάθος δρόμο, όπως αναγνώρισε, όχι μόνο ο πρώην, αλλά και ο νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.
Είναι τέτοια η δυναμική των πραγμάτων και τέτοια η έκταση της λαϊκής οργής, ώστε σε λίγο δε θα συζητάμε αν θα φύγει η Ελλάδα από τη Ζώνη του Ευρώ, αλλά ποιος θα είναι ο τελευταίος που θα… κλείσει την πόρτα. Στο σενάριο της επιστροφής στην ιταλική λιρέτα επανέρχεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος σε νεότερες δηλώσεις του μίλησε για αναπόφευκτη έξοδο από το ευρώ. «Η επιστροφή στη λίρα θα είναι αναπόφευκτη, είτε το θέλουμε, είτε όχι, αν η Ευρώπη συνεχίσει να δρα όπως κάνει τα χρόνια της κρίσης, επιβάλλοντας κανόνες και συμπεριφορές που έχουν επιδεινώσει την κατάσταση σε χώρες όπως η Ιταλία», δήλωσε ο επικεφαλής της Φόρτζα Ιτάλια σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Giornale dell’Umbria.
Ο πρώην Καβαλιέρε επισήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον και εξήγησε πως παρότι η ιδέα του ευρώ ήταν σωστή, «γεννήθηκε και χειρίστηκε με λάθος τρόπο». Βέβαια, εκθείασε το έργο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος όπως είπε έχει χειριστεί την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε «κάτι να αλλάζει τους τελευταίους μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ